torsdag 13. august 2020

Esekiel 23

 Dagens kapittel er blant de tunge og vanskelige... Esekiel profeterer dom pga Israels skammelige ferd. Både dommen, og livet de lever, blir dramatisk beskrevet. 

Historien forteller at Esekiel var prest, og at han var blant dem som ble bortført som fanger til Babyoln. Esekiel ble en viktig brikke for israelittene når det gjaldt å bevare troen midt blant fremmede folk og guder...

For et par dager siden snakket jeg om at vi stadig står på valg, og hvor viktig det er å velge det rette. 

Dagens kapittel tar opp en annen vanskelig side, som også handler om valg. Det å lengte etter det som er galt (v.3 og 12) Som Eva da hun tittet på den forbudte frukten og bare lengtet etter å smake den.
Det handler om fristelse. Det er så rart, men likevel sant, at vi ofte kan lengte etter det som vi VET ikke er bra for oss.

Hva kan jeg gjøre når dette skjer? Jeg kom til å tenke på den gang Peter gikk på vannet, og plutselig begynte å stirre på bølgene. Han ble redd og holdt på å gå under. Men så vender han blikket mot Jesus og roper "Herre frels meg", og sammen går de ombord i båten igjen. Dersom Peter hadde fortsatt å fokusere på problemet, ville han gått under. Redningen ble å bytte fokus; JESUS (Matt 14;22-34)


Herre, også i dag handler det om valg. Når fristelser står i kø, og lengselen spiller meg et puss - hjelp meg å SE SANNHETEN, og velge det som er best. Hjelp meg å bytte fokus, dersom tankene leder meg på ville veier. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar