onsdag 5. august 2020

4.Mos 8

Dagens kapittel forteller om levittenes tjenester i templet. Hvordan de måtte gjennom en renselsesprosess, og hvordan de senere skulle tjenestegjøre i templet.

 15 Siden skal levittene komme og gjøre tjeneste ved møteteltet, etter at du har renset dem og innviet dem. 16 Blant israelittene er det jo de som helt er overgitt til meg. Jeg har gjort dem til min eiendom istedenfor alle israelittenes førstefødte, alt det som kommer først fra mors liv. 17 For alle førstefødte i Israel, både av folk og fe, tilhører meg. Den dagen jeg slo i hjel alle førstefødte i Egypt, da vigslet jeg dem til min eiendom. 18 Men nå har jeg tatt levittene istedenfor alle de førstefødte i Israel.

 23 Herren sa til Moses: 24 Dette er regelen for levittene: Fra de er tjuefem år gamle, skal de komme og gjøre tjeneste og arbeide i møteteltet. 25 Men når de har fylt femti år, skal de trekke seg tilbake fra tjenesten og ikke arbeide lenger. 26 De kan hjelpe sine brødre med arbeidet i møteteltet, men ikke gjøre tjeneste selv. Slik skal du ordne levittenes gjøremål.

De hørte Herren til :-) og ble innviet og velsignet til denne tjenesten. 

Vi hører jo også Herren til - om ikke på samme måte som her :-) Men gjennom Jesus er vi renset og innviet, og er nå av nåde Guds barn. Herre, takk for denne gaven! Jeg ber for dagen i dag, for den tjenesten jeg er satt inn i. Og jeg ber for lederne i vår kirke. Velsigne og bevare dem i den tjenesten de gjør. Måtte både ledergruppa og arbeidet de gjør, velsignes og vokse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar