lørdag 22. august 2020

1.Krøn 1

I dagens kapittel ramses det opp alle etterkommere, helt fra Adam og videre til Abrahams ætt.
Mange navn i dag med andre ord. Det første navnet som fikk litt tillegg, var en etterkommer av Kam, Noas mellomste sønn;

Nimrod. Han var den første som fikk stort herrevelde på jorden.

Filistrene som vi også hører en del om gjennom historien, var også etterkommere av Kam. (v.12)

Kapitlet avslutter med mange navn på høvdinger og konger i Edom. Også her var det en liten overraskelse. Av en eller annen grunn får også ett av navnene sin kone nevnt. (v.50) Det står ingenting om henne, men bare det at hun er nevnt gjør at hun i sin tid må ha hatt en større betydning. 
Jeg ble litt nysgjerrig, men dessverre fant jeg ingen historie om henne. Jeg fant imidlertid ut hva navnet hennes betyr. Kanskje det har en sammenheng med hennes historie? Hennes navn Mehetabel betyr "Den Gud gjør lykkelig" eller "Den Gud drar nytte av" Litt spennende også, at disse to betydningene henger sammen. Som om de hadde stor glede av hverandre :-)

Kjenner faktisk at dette navnet gjorde meg glad (leer) og jeg kjenner en lengsel etter at dette skal være mitt liv. Våger jeg å kalle meg Mehetabel? :-D Det er i alle fall mitt ønske at Han som er en stor glede for meg - at også jeg kan få være både glede og nytte for Ham. Det blir min bønn i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar