tirsdag 7. juli 2020

4.Mos 3

I dagens kapittel er det Aron og levittene som blir mønstret (en del av folketellingen Israel hadde)
Her leser vi bl.a.

 5 Herren sa til Moses:  6 La Levis stamme komme hit! La den tre fram for presten Aron og tjene ham!  7 De skal gjøre tjeneste foran møteteltet både for Aron og for hele menigheten og utføre det arbeid som skal gjøres ved helligdommen.  8 De skal ta vare på alle gjenstandene i møteteltet. Slik skal de tjene israelittene og utføre det arbeid som skal gjøres ved helligdommen.  9 Overgi levittene til Aron og hans sønner. De er de eneste av israelittene som skal overgis til ham. 10 Aron og hans sønner skal du sette til å gjøre prestetjeneste. Hvis noen annen kommer nær det hellige, skal han dø.

Å tjenestegjøre i templet var det bare levittene som kunne gjøre. Og inn i det aller helligste var det kun én som fikk gå inn, og det var presten. Han kunne ikke komme og gå som han ville heller, men måtte være både innviet og ren, og komme til fastsatte tider.
Da blir det stort å tenke på at forhenget i templet revnet (Matt 27;51)- fra øverst til nederst. JESUS åpnet veien til Gud, for alle. 

I v.11-13 sier Gud til Moses, at alle førstefødte hører Ham til. Jesus var også en førstefødt. Han hørte Gud til allerede før han ble født. Han var villig til å dø i vårt sted, men oppstod og er i dag kongenes konge :-)

Ef.1 skriver;
15 Derfor holder jeg ikke opp med å takke Gud for dere når jeg nevner dere i mine bønner. 16 For jeg har hørt om deres tro på Herren Jesus og deres kjærlighet til alle de hellige. 17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige, 19 og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke 20 reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og myndigheter, over alt velde og herredømme og over alle navn som kan nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, har han gitt til kirken, 23 som er Kristi legeme, fylt av ham som fyller alt i alle.

Herre, i dag vil jeg lovsynge deg! Tenk at lille meg kan få en smakebit av dette?! At DU er den som fyller alt i alle. Måtte dette påvirke meg gjennom dagen i dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar