mandag 27. juli 2020

2.Kong 21

Det er et trist kapittel i dag, om kong Manasse. Han var bare 12 år da han ble konge etter sin far Hiskia. Hiskia hadde et nært forhold til Gud, og gjorde det som var rett i Herrens øyne. Men Manasse hadde tydeligvis et helt annet forbilde... og gjorde mye vondt. Til og med i Herrens tempel.

 7 Asjera-bildet som Manasse hadde laget, stilte han opp i det huset som Herren hadde talt slik om til David og hans sønn Salomo: «I dette huset, i Jerusalem, som jeg har utvalgt blant alle Israels stammer, vil jeg la mitt navn bo til evig tid.  8 Jeg vil aldri mer la Israel vandre hjemløs, langt bort fra landet jeg gav deres fedre, så sant de legger vinn på å gjøre alt det jeg har befalt dem, og lever etter hele loven som min tjener Moses har gitt dem.»  9 Men de ville ikke høre, og Manasse forledet dem til å gjøre enda mer ondt enn de folkeslagene som Herren hadde utryddet for israelittene.

Til tross for det gode løftet Gud hadde gitt, valgte de å gå helt andre veier. Manasse var konge i mange år, og fikk virkelig god tid til å kunne vende om. Men det gjorde han aldri. Heller ikke sønnen Amon, som ble konge etter ham.


Noe av det første vi får høre om, når det fortelles om kongene i bibelen, er deres forhold til Gud. Om de gjorde det som var rett eller galt i Herrens øyne. Det var hva som telte mest rett og slett. 
Minner meg om kong Salomos ord "Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det" (Ord 4;23) Hjertets valg former livet. Guds ønsker for oss er gode. 
Herre, måtte mitt hjerte stadig formes av Deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar