fredag 12. juli 2019

1.Sam 25

En litt annerledes kjærlighetshistorie i dagens kapittel :-) Den handler vel egentlig mest om Abigajil. Bare for historien skyld, trekker jeg fram disse versene;

 2 I Maon var det en mann som hadde buskapen sin i Karmel. Det var en svært rik mann; han eide tre tusen sauer og tusen geiter. Han holdt på å klippe sauene sine i Karmel.  3 Mannen hette Nabal, og konen hans Abigajil. Hun var en fager og forstandig kvinne, men mannen var vond og vrang i all sin ferd. Han var av Kalebs ætt.

Denne mannen gjør David opprørt og han vil ta hevn. 
Men kvinnen vet hva hun skal gjøre for å redde både David og sin mann.
Men når hennes mann får vite dette, blir han rett og slett så sint at hjertet stopper.... 

David har fått sin hevn uten å løfte en hånd. Han glemmer ikke denne kloke og vakre kvinnen og tilbyr henne sin hånd.

 Så sendte David bud og fridde til Abigajil for å få henne til kone. 40 Tjenerne til David kom til Abigajil i Karmel og bar fram ærendet sitt for henne. «David har sendt oss til deg, for han vil ha deg til kone,» sa de. 41 Da reiste hun seg, bøyde seg med ansiktet mot jorden og sa: «Her er din tjenestekvinne, tjenestekvinnen som skal vaske føttene på dine tjenere, herre.» 42 Abigajil skyndte seg å gjøre seg i stand. Hun satte seg på eselet, og fem tjenestejenter var med henne. Så fulgte hun sendemennene til David og ble hans kone.

Litt artig, ja spennende også, å lese samtalene gjennom dette kapitlet. Ingen tvil om at kulturen her er ganske annerledes enn hva vi er vant med her. 

Herre, i dag ber vi får alle ekteskap. Beskytt og bevar dem, gi veiledning og styrke til de som strever. Velsigne alle nye ekteskap i dag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar