søndag 7. juli 2019

1.Mos 45

I dagens kapittel røper Josef hvem han er - og det er stort å lese hvordan han beskriver at Gud sendte ham i forveien (men på hvilken måte...?! - men også; for en reise!) 

Jeg er Josef, deres bror, som dere solgte til Egypt.  5 Men nå skal dere ikke være bedrøvet eller urolige fordi dere solgte meg hit. Det var jo for å berge liv at Gud sendte meg i forveien for dere. 

7 Men Gud sendte meg i forveien for dere fordi han ville la en rest av dere være igjen på jorden og berge mange levende gjennom nøden.  8 Så er det da ikke dere, men Gud som har sendt meg hit. Han har satt meg til far for farao, til herre over hele hans hus og til styrer over hele Egypt.

Nesten drept, og solgt som slave, uskyldig i fengsel, men oppreist som konge. En fantastisk historie om tro og mot og tillit.

Av og til lurer jeg på hvilken hensikt jeg har hatt med livet til nå...
Har jeg satt noen spor...? Var det noe som hendte, som var Guds plan fra begynnelsen?
Nå har vi neppe samme sterke kall som Josef, men Gud har sansen for detaljer, det viser skaperverket. Så hvem vet hvilke detaljer du og jeg har vært med på, uten at vi visste det? 
Når Jesus forteller at de aller minste er de største i Guds rike, da forteller det meg at vi alle er gull verdt i Guds øyne.

Herre, måtte jeg være åpen og mottagelig for hva Du legger til rette i min vei. En dag vil jeg kanskje se ting i nytt lys, slik brødrene til Josef fikk denne dagen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar