tirsdag 11. juni 2019

Matt 19

I dagens kapittel kommer fariseerne til Jesus og spør ham om ekteskap og skilsmisse. Moses har gitt lov til det, men Jesus svarer at fra begynnelsen var Guds tanke en annen,

 4 Han svarte: «Har dere ikke lest at Skaperen fra begynnelsen av skapte dem til mann og kvinne  5 og sa: Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett.  6 Så er de ikke lenger to; deres liv er ett. Det som altså Gud har sammenføyd, skal mennesker ikke skille.» 

Vanskelige ord for mange... det vet jeg jo. Det gikk ikke så bra for meg heller... 
Jeg ble overrasket over disiplenes reaksjon, samtidig som jeg blir trøstet av at de også så at dette ikke var enkelt.

10 Disiplene sa da til ham: «Er det slik mellom mann og kvinne, er det bedre ikke å gifte seg.» 

Det er nok ingen enklere løsning det heller. 
Da er det bedre å forebygge hjem og familier, så de enda bedre kan ta vare på hverandre. La oss be for familiene våre!

I vers 13-15 er de velkjente versene der Jesus velsigner barna. Han elsker dem!

I v.16-23 møter Jesus en rik mann som gjerne vil følge ham. Han har holdt alle budene og er en flott mann som gjerne vil følge Jesus. Men Jesus setter ham på en hard prøve - at han skal selge alt han eier og gi til de fattige. Han går bedrøvet bort. 
Jeg har lært at Jesus viste ham hvor hans hjerte var, at han elsket sin rikdom mer enn Jesus.
Men hvem av oss ville solgt ALT vi eide og gitt til de fattige...? Mange av oss strever nok med å gi 10 prosent....!
En annen leder (enn Jesus) ville til og med tenkt "hvilken resurs!" Men Jesus var annerledes. Og halleluja for det!!

Jeg måtte be en bønn etter denne teksten, om hjelp til å forstå den. Jeg kan ikke si at jeg gjør det, men jeg stoler Jesus som ser så mye mer enn det jeg gjør. Den rike mannen gikk bedrøvet bort, og vi hører ikke om ham. Men det gjør jo Jesus. Kanskje dette var en vekker for den rike mannen, som gjorde ham forandret for livet? Kanskje han hadde flere samtaler med Jesus, som bare de to kjenner til? Jeg vet ikke. 

Dette ble vanskelig for disiplene også, og heldigvis har Jesus et svar til dem.

 25 Da disiplene hørte dette, ble de helt forskrekket og spurte: «Hvem kan da bli frelst?» 26 Jesus så på dem og sa: «For mennesker er dette umulig, men for Gud er alt mulig.»

I dag ber jeg for våre hjerter. Hva fyller hjertet mitt i dag? Hvor stor plass har jeg til Deg Herre, sammenlignet med alt annet jeg har plass til der... Alt jeg eier er en gave fra Deg. Hvor villig er jeg til å dele...? 
Jeg har mine økonomiske planer for å kjenne meg trygg. Jeg sier ikke at det er feil - for Du har jo gitt oss fornuften, og evnen til å forvalte. 
Det aller viktigste er likevel å være lydhør for Deg, og ha tillit til Deg. Enda en gang vil jeg ta fram Davids bønn fra salme 139;

 23 Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte,
        prøv meg og kjenn mine tanker.
   
 24 Se om jeg er på den onde vei,
        og led meg på evighetens vei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar