lørdag 8. juni 2019

1.Sam 19

I dagens kapittel har Saul virkelig bestemt seg for å ta livet av David. Litt spennende at det var Sauls barn som reddet ham. Først Jonatan, Davids beste venn (v.1-2) Så Mikal, Sauls datter og Davids kone (v.11-12)

Men slutten av kapitlet er det mest spennende. Guds Ånd var som en beskyttende ring rundt David (som nå var hos profeten Samuel) og denne Ånden påvirket alle som kom i nærheten av den. Til og med Saul. Denne historien er så sterk at jeg velger å sitere hele.

 18 Da David hadde flyktet og var kommet unna, drog han til Samuel i Rama og fortalte ham alt det Saul hadde gjort mot ham. Så gikk han og Samuel til Nevajot og slo seg til der. 19 Da Saul fikk vite at David var i Nevajot ved Rama, 20 sendte han noen menn dit for å hente ham. Men da de fikk se profetflokken som var i profetisk henrykkelse, og Samuel som stod foran dem, kom Guds Ånd over Sauls utsendinger, så de ble grepet av profetisk henrykkelse, de også. 21 Saul fikk vite om dette og sendte andre menn. Men det gikk likedan med dem. Saul sendte folk dit for tredje gang, men de kom i profetisk henrykkelse, de også. 22 Til slutt gikk han selv til Rama, og da han kom til den store brønnen i Seku, spurte han: «Hvor er Samuel og David?» De svarte: «I Nevajot ved Rama.» 23 Så gikk han dit, til Nevajot ved Rama. Men Guds Ånd kom over ham også, og han gikk i profetisk henrykkelse hele veien til Nevajot ved Rama. 24 Saul rev av seg klærne, likesom de andre, og stod foran Samuel, grepet av profetisk henrykkelse, til han falt over ende. Og han ble liggende naken hele dagen og hele natten. Derfor sier folk: «Er også Saul blant profetene?»

Det er mange kritiske røster når rare ting skjer under kraften av Den Hellige Ånd. Jeg innrømmer at jeg er en av dem.... Om jeg ikke er kritisk, så er jeg i alle fall skeptisk. Det er rett og slett fordi jeg helst vil ha logiske svar på ting. 
Det er kanskje derfor jeg opplever denne historien så spennende. Gud er ikke alltid logisk. Det gir ikke mening at disse menneskene gikk fra sans og samling i denne profetiske henrykkelsen. Eller...? 
Det var i alle fall et klart budskap til Saul (burde være) Samme hvor mange Saul sendte etter David, klarte han ikke å gjøre noe. Guds beskyttelse var råsterk.

Tenk at vi har fått Den Hellige Ånd i gave. Denne råsterke styrken og beskyttelsen. I dag kjenner jeg for å be bønnen Paulus ba i Ef.1;


17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige, 19 og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke 20 reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og myndigheter, over alt velde og herredømme og over alle navn som kan nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, har han gitt til kirken, 23 som er Kristi legeme, fylt av ham som fyller alt i alle.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar