fredag 10. mai 2019

1.Mos 35

I forrige kapittel var Jakob bekymret, kanskje til og med redd? Sønnene hans hadde tatt en hard og skremmende hevn, og Jakob var redd dette skulle slå tilbake på ham (Det ser vi i de siste versene i kap.34)
Men Gud hadde en plan med Jakob og sønnene hans, og den bekrefter han på nytt igjen i dagens kapittel

 9 Gud åpenbarte seg enda en gang for Jakob, etter at han var kommet hjem fra Mesopotamia, og velsignet ham. 10 Gud sa til ham:
        «Ditt navn er Jakob.
        Men nå skal du ikke lenger hete Jakob;
        Israel skal være ditt navn.»
        Slik fikk han navnet Israel.
 11 Så sa Gud til ham:
        «Jeg er Gud Den Allmektige.
        Vær fruktbar og bli tallrik!
        Et folk, ja, mange folkeslag
        skal stamme fra deg,
        og konger skal ha sitt opphav i deg.
   
 12 Det landet jeg har gitt
        til Abraham og Isak,
        det landet gir jeg deg
        og ætten din etter deg.» 


Det har hendt noen ganger at jeg i ren fortvilelse har tenkt at jeg hadde ødelagt alt og ikke lenger var i Guds plan. Ja, på et tidspunkt trodde jeg til og med at jeg ikke lenger var på Guds vei i det hele tatt. 
Jeg møtte ikke Gud like tydelig som Jakob, men det åpnet seg veier på en slik måte at jeg ikke var i tvil. Gud var fortsatt der med sin kjærlighet og nåde. Han hadde fortsatt en plan for meg.
Det handler om NY START. Det er ikke slik at Gud bare glatter over og later som ingenting. Langt i fra. Det ligger rett og slett legedom i det å gjøre opp, det å tilgi (seg selv eller andre) og det å lære av feil man har gjort... Men takk og lov for en Gud som gir nye starter og har en plan B (eller C og D eller fler om det trengs) 

I resten av kapitlet får vi høre at Jakob nå har fått 12 sønner. Rakel dør når minstemann blir født. Vi får også høre at Jakob møter igjen sin far Isak etter alle disse årene. Så dør Isak, 180 år gammel :-) Han blir gravlagt av begge sine sønner, Esau og Jakob. Kjenner jeg blir rørt jeg, over vennskapet mellom dem igjen.

Herre, i dag vil jeg takke deg for din trofasthet, for din kjærlighet og nåde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar