torsdag 9. mai 2019

1.Kor 3

Jeg gjorde visst et lite hopp i går :-) Jeg blingset litt på planen og leste 13 i stede for 3. Men det viktigste er jo å starte dagen med Ord å grunne på, og det var det absolutt i kap.13

Da tar vi kapittel 3 i dag, som snakker om Guds medarbeidere og Guds bygning (vi som tror)

I går snakket jeg om den sterke kjærligheten, og det er hva vi strekker oss mot. Men lett er det ikke. Det var det heller ikke for menigheten som Paulus plantet. 

 3 for det er jo fremdeles deres egen natur som rår i dere. Når det hersker misunnelse og strid blant dere, er dere ikke da mennesker med samme natur som alle andre og lever som de?  4 Når én sier: «Jeg holder meg til Paulus» og en annen: «Jeg til Apollos», er dere ikke da som alle andre mennesker?

.... er jo gjenkjennende, er det ikke...? Vi har noe som andre ikke har, men er vi annerledes...? Vi lengter etter at kjærligheten skal være enda mer synlig, men min menneskelige natur er nokså tydelig. Gud, du må gjerne arbeide mer i meg! I Joh.15 sier Jesus:

Jeg er det sanne vintre, og min Far er vingårdsmannen.  2 Hver gren på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver gren som bærer frukt, renser han så den skal bære mer.  3 Dere er alt rene på grunn av det ord jeg har talt til dere.  4 Bli i meg, så blir jeg i dere. Likesom grenen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg.  5 Jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, han bærer mye frukt, men uten meg kan dere intet gjøre.

Takk at Du kan gjøre det Herre :-D

Tilbake til dagens kapittel, hvor Paulus tar tak i det som var stridigheten akkurat da;

  5 Hva er da Apollos, og hva er Paulus? Tjenere som hjalp dere til tro! Begge gjorde vi det Herren hadde satt oss til.  6 Jeg plantet, Apollos vannet; men Gud gav vekst.  7 Derfor er de ikke noe, verken den som planter eller den som vanner, men bare Gud som gir vekst.  8 Den som planter og den som vanner, er ett, men de skal få lønn hver etter sitt eget arbeid.  9 For vi er Guds medarbeidere, og dere er Guds åkerland, Guds bygning.

Det er fantastisk at Gud vil ha oss med i samarbeidet. For Ham er vi verdifulle. Det er likevel HAN som gir vekst, Han som bearbeider og utruster oss. Det er nok mange burde, måtte, skulle - men det viktigste vi kan gjøre, er å være nær Ham. "Uten meg kan dere intet gjøre" sa Jesus.

Herre, jeg kommer til Deg i dag. Takk for at jeg kan få være I DEG gjennom hele dagen. Kan du minne meg på det i løpet av dagen? La det påvirke mine handlinger i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar