mandag 11. mars 2019

Matt 11

 2 Johannes, som satt i fengsel, fikk nå høre om alt det Kristus gjorde. Han sendte bud med disiplene sine og spurte:  3 «Er du den som skal komme, eller skal vi vente en annen?»  4 Jesus svarte: «Gå og fortell Johannes hva dere hører og ser:  5 Blinde ser, lamme går, spedalske renses og døve hører, døde står opp, og evangeliet forkynnes for fattige;  6 og salig er den som ikke tar anstøt av meg.»

Slik åpner dagens kapittel. Og Jesus fortsetter å snakke varmt om Johannes;
 10 Det er om ham dette er skrevet:
        Se, jeg sender min budbærer foran deg,
        han skal rydde veien for deg.
   
 11 Sannelig, jeg sier dere: Blant dem som er født av kvinner, har det ikke stått fram noen større enn døperen Johannes. Men selv den minste i himmelriket er større enn han.


Et vers Jesus også sier, og som jeg har hørt noen snakke om, er dette;
12 Fra døperen Johannes’ dager og like til nå blir himmelriket stormet, og de som stormer det, river det til seg.
Et spennende vers, men jeg forstår ikke helt hva det betyr... Hva skjer her? Jesus sier noe lignende i Luk 16
 16 Loven og profetene hadde sin tid inntil Johannes. Fra da av forkynnes evangeliet om Guds rike, og alle trenger seg inn i det med makt. 

Jeg har hørt undervisning som setter dette i sammenheng med bønn, at dette er noe vi har fått muligheter til; å storme himmelen og rive det til oss. Høres ikke helt rett ut i mine ører... 
Men mens jeg skriver dette, er det som om Den Hellige Ånd minner meg på at det er en kamp i den åndelige verden, noe Paulus beskriver i Ef.6;
Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! 11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens lumske angrep. 12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. 

På slutten av kapitlet kommer Jesus med både refs og trøst. 
20 Da begynte Jesus å refse de byene hvor han hadde gjort de fleste av sine mektige gjerninger, fordi folket der ikke hadde vendt om: 21 «Ve deg, Korasin! Ve deg, Betsaida! Dersom de mektige gjerninger som er gjort hos dere, hadde skjedd i Tyrus og Sidon, ville de for lenge siden ha vendt om og kledd seg i sekk og aske.

 28 Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile. 29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er tålsom og ydmyk av hjertet, og dere skal finne hvile for deres sjeler. 30 For mitt åk er godt, og min byrde lett.» 


Rom 11;22 sier "Så ser du at Gud er både god og streng"
Jak 4 sier Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir han nåde.  
Jakob sier heldigvis mer;
7 Bøy dere da for Gud! Men stå djevelen imot, så skal han flykte fra dere.  8 Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. Gjør hendene rene, dere syndere, rens hjertene, dere som har et delt sinn!  9 Klag og sørg, bryt ut i gråt! La latteren bli til jammer og gleden til sorg. 10 Ydmyk dere for Herren, så skal han opphøye dere.

Herre, jeg lengter etter enda mer å kunne "storme himmelen" Jeg ber for vår kirke, at bønnes ånd må vokse så vi blir sterke i troen. Ja, en krike med kraft.
Takk for at du holder deg nær til oss, når vi ydmyker oss og holder oss nær til deg. Hjelp oss når hjertene hardner - for jeg vet at du kan bytte ut steinhjerter med kjøtthjerter (Esekiel 36) Vi trenger deg Herre, både til visdom og legedom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar