fredag 7. desember 2018

Rom 3

Kan deres utroskap oppheve Guds troskap? 4 Slett ikke! 
Det er Paulus som skriver dette i dagens kapittel. Han har beskrevet jødene som fikk loven, men ikke klarte å holde den. Ordene er også til stor trøst for meg. Jeg har også virkelig "bommet på målet" noen ganger...

Paulus fortsetter å skrive;

Men nå er Guds rettferdighet blitt åpenbart uavhengig av loven. Om den vitner loven og profetene. 22 Dette er Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus, til alle som tror. Her er det ingen forskjell, 23 for alle har syndet, og de har ingen del i Guds herlighet. 24 Men ufortjent og av hans nåde blir de erklært rettferdige på grunn av forløsningen i Kristus Jesus.

 26 Men i vår tid ville han vise sin rettferdighet, både at han selv er rettferdig, og at han erklærer den rettferdig som tror på Jesus.27 Hvor er så det vi kan rose oss av? All ros er utelukket! Etter hvilken lov? Gjerningenes lov? Nei, etter troens lov. 28 For vi mener at mennesket blir rettferdig for Gud ved tro, uten lovgjerninger. 29 Eller er Gud kanskje bare jødenes Gud? Er han ikke Gud også for de andre folk? Jo, også for dem, 30 så sant som Gud er én. Og han vil rettferdiggjøre de omskårne på grunn av tro og de uomskårne ved deres tro. 31 Opphever vi så loven ved troen? Slett ikke! Vi stadfester loven.


Mye sitat i dag, men så sier også teksten alt selv.
Herre, jeg takker deg av hjertet for dette! Jeg vil også be om hjelp til det oppdraget du har gitt meg, nemlig å formidle dette videre til andre. Jeg syntes det er vanskelig. Jeg kom på en sang som beskriver noe av det som gjør det vanskelig; "Det kan ei forklares men bare erfares hvor salig det er hos Jesus" Jeg vet likevel at det er mye hjelp i Den Hellige Ånd - både for den som skal formidle og den som skal ta mot. Så jeg ber frimodig igjen "Herre, hjelp meg å formidle"



(samme kapittel fra 2016)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar