torsdag 11. oktober 2018

Forutbestemt til å være Hans barn

(Del 9 i bibelleseplanen "Hvem jeg er i Kristus")

 4 I Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt,
        så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt.
   
  5 I kjærlighet har han,
        av sin egen frie vilje, forut bestemt oss til
        å få barnekår hos seg ved Jesus Kristus,
   
  6 
til pris og ære for hans herlighet
        og for den nåde han gav oss i sin elskede Sønn.
(Ef.1;4-6)


Det har vært Guds plan hele veien, at vi skal være Hans barn. Han skapte oss, men vi gikk oss vill... Gud ga aldri opp, for hans plan hele veien, fra før vi ble skap, var at vi skulle være Hans barn.

Og fordi Han valgte oss først, får vi i dag velge å ta imot og bli det Han forut bestemte oss til.

28 Vi vet at alle ting tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje. 29 Dem som han på forhånd har vedkjent seg, har han også på forhånd bestemt til å bli formet etter hans Sønns bilde, så han skulle være den førstefødte blant mange søsken. 30 Og dem som han på forhånd har bestemt til dette, har han også kalt. Dem som han har kalt, har han også erklært rettferdige, og dem som han har erklært rettferdige, har han også gitt herlighet.
   
 31 Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? 32 Han som ikke sparte sin egen Sønn, men gav ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alle ting sammen med ham?
   
 33 Hvem kan anklage dem som Gud har utvalgt? Gud er den som frikjenner,34 hvem kan da fordømme? Kristus Jesus døde, ja, mer enn det, han stod opp og sitter ved Guds høyre hånd, og han går i forbønn for oss. 35 Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd? 36 Det står skrevet:
        For din skyld drepes vi dagen lang,
        vi regnes som slaktesauer.
   
 37 Men i alt dette vinner vi full seier ved ham som har elsket oss. 38 For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, 39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.

Mest bibeltekst i dag, og teksten sier mye i seg selv. Herre, i dag takker vi deg med glede, for at vi får være dine barn. Dine høyt elskede barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar