lørdag 18. november 2017

Heb 10

Dagens kapittel har overskriften "Kristi offer tar bort synden" og forteller videre om hvordan alle ofringene fra det gamle testamentet bare var en påminnelse av synd. (v.3) Snakk om forskjell!

  5 Derfor sier Kristus ved sitt komme til verden:
        Slaktoffer og gave ville du ikke ha,
        men et legeme gjorde du i stand til meg;
   
  6 brennoffer og syndoffer brydde du deg ikke om.  7 Da sa jeg: Se, her kommer jeg
        for å gjøre din vilje, Gud.
        I bokrullen er det skrevet om meg.


Jeg må bare, i stor takknemlighet, sitere videre;

13 Nå venter han bare på at hans fiender skal bli lagt som skammel for hans føtter.14 For med et eneste offer har han for alltid gjort dem som helliges, fullkomne.
   
 15 Også Den Hellige Ånd vitner for oss om dette. For først sier Herren:
   
 16 Slik er den pakten jeg vil slutte
        med dem i de dager som kommer.
        Og deretter sier han:
        Jeg vil gi mine lovbud i deres hjerter
        og skrive dem i deres sinn.
   
 17 Og deres synder og all deres urett
        vil jeg ikke minnes mer.
   
 18 Men der det er tilgivelse for syndene, trengs ikke lenger noe offer for synd.


Neste del fortsetter med en oppmuntring til menigheten

19 Så kan vi da, brødre, i kraft av Jesu blod med frimodighet tre inn i helligdommen. 20 Han har innviet en ny og levende vei for oss dit inn gjennom forhenget, det vil si hans jordiske legeme. 21 Når vi har så stor en prest over Guds hus, 22 så la oss tre fram med oppriktig hjerte i troens fulle visshet, med hjertet renset for vond samvittighet og legemet badet i rent vann.
   
 23 La oss holde urokkelig fast ved bekjennelsen av vårt håp; for han som gav løftet, er trofast. 24 La oss ha omtanke for hverandre, så vi oppgløder hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. 25 Og la oss ikke holde oss borte når vår menighet samles, slik som noen pleier å gjøre. La oss heller oppmuntre hverandre, så mye mer som dere ser at dagen nærmer seg.


Paulus avslutter med å advare mot å synde med vilje. Jeg vet ikke helt hva han tenker på, men jeg antar at det er å ta et bevisst valg på å ikke lenger leve for Gud. Å bevisst velge å ikke vende om og tro på Gud. 

For når vi vender om til Gud, er han trofast og rettferdig - det leser vi mye om. Rom 5 sier;

 8 Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss da vi ennå var syndere. 9 Når vi nå er blitt rettferdige ved Kristi blod, hvor mye mer skal vi ikke da gjennom ham bli frelst fra vreden! 10 Da vi ennå var Guds fiender, ble vi forsonet med ham ved hans Sønns død. Når vi nå er forsonet, hvor mye mer skal vi ikke da bli frelst ved hans liv. 11 Ja, ikke bare det, vi priser oss lykkelige i Gud, ved vår Herre Jesus Kristus, han som har gitt oss forsoningen.

AMEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar