lørdag 16. januar 2016

Dom.1

Hele teksten her

Dommernes bok handler om tiden fra Joscas død til Samuel.
Det er vanskelig for meg å lese om disse krigene, at Gud var med når de hogg hverandre ned... det er så totalt anderledes enn det Jesus kom med. Hvordan skal man egentlig tolke dette?
Én ting jeg gjerne forteller meg selv, er at jeg må se historien i sammenheng med datiden. Å krige og innta var kanskje helt vanlig..? Ikke heeelt uvanlig i dag heller kanskje? Skjedde jo her på 40-tallet..

Men hvem ville si at Gud var med i det? Da var han i så fall med de lidende.
Når det er sagt, må jeg med sorg si at mye vondt er gjort i "Guds navn" som absolutt ikke var Guds vilje. Falske profeter står det også skrevet om i bibelen.

Gud var så absolutt trofast mot Israel. Selv om han også tydelig viste at Han ikke var enig med dem i alt. Han veiledet dem - med både kjærlighet og hard hånd..
Jeg tror så absolutt at både historien og folket der var preget av sin tid. Den forteller ikke hele bildet av hvem Gud egentlig er. Jeg vet ikke om det er mulig å se hele det rette bildet..? Hva tror du? Det er vel derfor det finnes så mange ulike gudsbilder blandt oss mennesker. Vi ser en liten del, og tolker resten. Å dermed kan bildet bli ganske feil i blant. Jeg vet hvilket bilde jeg har selv. Og jeg vet at jeg mangler for mye til å si at det er det rette bildet. Men jeg TROR på min Gud. Så får bildet endre seg underveis.

Det gode budskapet er at Gud sier han lar seg finne av dem som søker ham.
Fra himmelen skuer Herren ned på menneskene. Han vil se om det finnes noen forstandige, noen som søker Gud (Salme 14;2)

"Når dere søker meg skal dere finne meg. Ja, søker dere meg av et helt hjerte lar jeg dere finne meg" sier Herren. (Jer.29;12-14)

(Refleksjoner fra 2018)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar