søndag 14. januar 2024

En engels ansikt

 I Ap 6 leser vi om Stefanus;

15 Alle som var til stede i Rådet, stirret på ham og så at ansiktet hans var som ansiktet til en engel.

Fylt til randen av Den Hellige Ånd - uten tvil. At han hadde en engels ansikt forteller mye om Stefanus.

Men når vi ser hvilken situasjon han stod i da han hadde dette ansiktet.... det er da jeg får store øyne. Er det mulig?

Menneskene rundt ham hadde i ren sjalusi kommet med falske anklager. Det så vi i v.10-11 

Men de kunne ikke stå seg mot den visdom og ånd som han talte med. Da fikk de i hemmelighet forledet noen til å påstå: «Vi har hørt ham si spottende ord mot Moses og mot Gud.» 

Så alvorlig var anklagene at de ville dømme ham til døden. 

Det ble noen selvransakende minutter da jeg leste dette. Hvordan ser ansiktet mitt ut, når jeg møter motstand..? Jeg må ærlig innrømme at det ikke er en engels ansikt som lyser ut av meg da... Men det er altså mulig! Ja, til og med Guds vilje. 

Jesus som sa "Elsk deres fiender, og velsign de som forbanner dere" HAN hadde utvilsomt en engels ansikt. Til og med på korset sier han om dem som korsfestet Ham "Far tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør"

Åh Jesus - jeg trenger å lære av både Stefanus og Deg. Ikke som et umenneskelig krav, men som noe verdifullt. Stefanus elsket Deg over alt på jord. Han visste hva han hadde, og hva de andre gikk glipp av. Han så mer enn fiender. Jeg tror han i likhet med Deg, så MER enn gjerningene i øyeblikket. Han så mennesker i nød. 

Vi har et uttrykk som sier "Du ser ikke lengre enn til nesetippen" - det er hva jeg gjør når jeg møter motstand. Jeg ser bare det som skjer der og da. Og kjenner på følelsene som bobler som bølger inni meg. Jeg glemmer at det hele har et større bilde. Og at jeg ikke er i stand til å se alt. Men HAN som er i meg, Han kan!

Hjelp meg Herre, så jeg alltid søker Deg først. Ikke minst når jeg møter trøbbel. Jeg lengter etter å kjenne kjærligheten vokse. Den som er i stand til å elske mine fiender, og velsigne de som forbanner meg. Min egen kjærlighet er ikke nok. Tenk at jeg kan få koble meg på kilden med det levende vannet. Din kjærlighet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar