tirsdag 19. september 2023

Jesus elsker deg!

 Luk 7 har mye å fortelle :-) I dag stoppet jeg opp ved denne teksten;

20Mennene kom da til ham og sa: Døperen Johannes har sendt oss til deg og sier: Er du den som skal komme, eller skal vi vente en annen? 21Nettopp da helbredet han mange for sykdommer og plager og onde ånder, og til mange blinde ga han synet. Matt 4:23. Mark 3:10. 22Og Jesus svarte og sa til dem: Gå og fortell Johannes det som dere har sett og hørt: Blinde ser, lamme går, spedalske blir renset, døve hører, døde reises opp, og evangeliet forkynnes for fattige, 

Et mektig vitnesbyrd! Og stadfestelse av hvem Jesus ER!

Spennende også, å høre hvordan Jesus gir ham ære, og samtidig nevner at de aller minste er større enn ham!

27Det er om ham det er skrevet: Se, jeg sender min budbærer foran deg. Han skal rydde din vei for deg. Mal 3:1. Matt 3:3. Mark 1:2. 28Jeg sier dere: Større profet enn Johannes er ingen blant dem som er født av kvinner. Men den minste i Guds rike er større enn han. 

Så viktig å tenke på, både når jeg møter barna og når jeg møter mennesker som i våre øyne er små... I Guds rike er alt helt annerledes, og godt er det!

Dette med menneskesyn kontra Guds syn på oss kommer også tydelig frem i den neste historien i Luk 7. Jeg velger å dele hele historien, og takke for Guds nåde og kjærlighet. Jesus hjelp meg å møte mine medmennesker med din kjærlighet og dine holdninger!

37Se, nå var det en kvinne der i byen som var en synderinne. Da hun fikk vite at Jesus lå til bords i fariseerens hus, kom hun dit med en alabastkrukke med salve. 38Hun stilte seg bak Jesus, ved føttene hans, og gråt. Hun begynte å væte føttene hans med tårer og tørket dem med håret sitt, og hun kysset føttene hans mange ganger og salvet dem med salven. Joh 12:3. 39Men da fariseeren som hadde innbudt ham, så dette, sa han ved seg selv: Var denne mannen en profet, da visste han hvem og hva slags kvinne det er som rører ved ham, at hun er en syndig kvinne. 7:16. 15:2. Joh 4:19. 40Da svarte Jesus og sa til ham: Simon, jeg har noe å si deg. Og han sa: Mester, si det! 41En pengeutlåner hadde to skyldnere. Den ene skyldte ham fem hundre denarer, den andre femti. 16:5. 42Men da de ikke hadde noe å betale med, etterga han dem begge gjelden. Hvem av dem vil elske ham mest? Matt 18:25,27. Kol 2:14. 43Simon svarte og sa: Jeg antar, den som han etterga mest. Han sa til ham: Du dømte rett! 44Så vendte han seg mot kvinnen og sa til Simon: Ser du denne kvinnen? Jeg kom inn i ditt hus, og du ga meg ikke vann til føttene. Men hun vætte føttene mine med tårer og tørket dem med håret sitt. 1Mos 18:4. 19:2. 43:23. Joh 13:5 ff. 1Tim 5:10. 45Du ga meg ikke noe kyss. Men hun har ikke holdt opp med å kysse føttene mine fra den stund jeg kom inn. Rom 16:16. 46Du salvet ikke mitt hode med olje. Men hun salvet føttene mine med salve. 47Derfor sier jeg deg: Hennes mange synder er henne forlatt, derfor elsker hun meget. Men den som lite er tilgitt, elsker lite. 48Og han sa til henne: Dine synder er deg forlatt. 5:20. Matt 9:2. 49Da begynte de som var sammen med ham ved bordet å si ved seg selv: Hvem er denne, som endog tilgir synder? 50Men han sa til kvinnen: Din tro har frelst deg. Gå bort i fred! 

Husk at du er gull verdt - uansett hvordan andre måtte se på deg. Ja, til og med om du selv er din største kritiker - Jesus ELSKER DEG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar