mandag 25. september 2023

Jeg ber om et åpent hjerte

 I Mark 12 forteller Jesus en lignelse som forteller mye. Hva Gud har gjort for oss og hvordan vi har tatt imot det...

1Han begynte så å tale til dem i lignelser: En mann plantet en vingård. Han satte opp et gjerde omkring den, gravde en vinpresse og bygde et vakttårn. Så leide han den ut til vingårdsmenn og dro utenlands. Jes 5:1,2. Matt 21:33 ff. Luk 20:9 ff. 2Da tiden kom, sendte han en tjener til vingårdsmennene for å få sin del av vingårdens frukt hos dem. 3Men de grep ham og slo ham og sendte ham tomhendt bort. 4På nytt sendte han dem en annen tjener. Ham slo de i hodet og vanæret ham. 5Han sendte også en annen, og ham slo de i hjel. Og slik med mange andre: Noen slo de og noen drepte de. 6Nå hadde han bare sin eneste sønn igjen, som han elsket. Ham sendte han til sist til dem, idet han sa: De vil nok vise aktelse for min sønn! 1:11. Heb 1:1,2. 7Men disse vingårdsmennene sa til hverandre: Dette er arvingen. Kom, la oss slå ham i hjel, så blir arven vår. 8Så grep de ham og slo ham i hjel og kastet ham ut av vingården. 9Hva skal nå vingårdens herre gjøre? Han skal komme og gjøre ende på vingårdsmennene og overlate vingården til andre.
10Har dere ikke lest dette i Skriften: Den steinen som bygningsmennene forkastet, den er blitt hjørnestein, Sal 118:22,23. 11av Herren er dette gjort, og det er underfullt i våre øyne12De søkte å gripe ham, men fryktet for folket. De skjønte nemlig at det var dem han hadde talt om i lignelsen. Og de forlot ham og gikk bort. 

Jesus forteller dem det, hvordan de stadig har forkastet det Gud har sendt gjennom blant annet profeter. Og nå gjennom Jesus. De forstod at Jesus ga dem budskapet - men de vendte ikke om og tok imot. I stede fortsatte de som før.

Herre - i dag ber jeg for alle de som en gang har sett hvem Du er og trodd på Deg, men som av mange forskjellige grunner har gått bort fra Deg. Kanskje noen til og med føler at det er Du som har gått bort fra dem? Åpne deres øyne så de igjen kan se Deg, og på nytt gripe Deg i tro!

Jeg ber for meg selv, at mitt hjerte skal være åpent når Du kaller og veileder. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar