onsdag 6. september 2023

Det umulige er mulig

 I Mark 10 forteller Jesus hvor vanskelig det er å komme inn i Guds rike. Disiplene blir forskrekket over det de hører...

23Jesus så seg omkring og sa til disiplene sine: Hvor vanskelig det vil være for dem som har rikdommer å komme inn i Guds rike! 24Disiplene ble forferdet over hans ord. Men Jesus tok igjen til orde og sa: Barn, hvor vanskelig det er for dem som setter sin lit til sin rikdom, å komme inn i Guds rike! Ord 11:28.

25Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike! 26Da ble de enda mer forferdet og sa til hverandre: Hvem kan da bli frelst? 27Jesus så på dem og sa: For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. For alt er mulig for Gud! 

Så godt at Jesus la til dette! Det er umulig for oss mennesker. Men for Gud er alt mulig. Det var derfor Han kom til oss. Tenk at Jesus var villig til å åpne muligheten for oss!

Det er mange mennesker som mener de er gode nok for Guds rike... men vi kan aldri gjøre oss fortjent til frelsen. Den er av nåde.

Kan det likevel være vanskelig?
Jeg tror Jesus nevner en fare når han snakker om hvor vår tillit er. "
hvor vanskelig det er for dem som setter sin lit til sin rikdom" Jesus hadde akkurat snakket med en som var veldig rik. Det er klart at god økonomi skaper trygghet. Gjør det meg mindre avhengig av Gud..?

Det at de fleste av oss har det så trygt og godt her i landet - er det en av grunnene til at folk ikke trenger Gud..? Og ikke søker Ham?

Jesus - takk for at Du advarte oss. Og ikke minst; takk for at Du fortalte at det umulige er mulig for Gud! Vi fortsetter å be for våre barn og barnebarn. For våre familier. For stedet vårt. For landet vårt. 
Åh Herre, vi ber om at Du sender flere villige høstarbeidere. Hjelp meg å se hva jeg kan gjøre, og mot til å handle på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar