lørdag 24. juni 2023

visdom og kraft

 I Daniel 5 har kong Nebukadnesars sønn Belsasar blitt konge. Han opplever et skremmende syn og ønsker at noen skal tolke og forstå dette. Da for kongen bl.a dette budskapet;

11I ditt rike finnes det en mann som Den Hellige Guds Ånd bor i. I din fars dager ble det hos ham funnet opplysning og innsikt, og en visdom som gudenes visdom. Din far, kong Nebukadnesar, gjorde ham til leder for spåmennene, åndemanerne, kaldeerne og tegntyderne. Konge, slik opphøyet din far ham. 2:48. 4:8,9,18. 12For hos ham fantes det en høy ånd. Kunnskap og innsikt, evne til å tyde drømmer, løse gåter og oppklare vanskelige spørsmål ble funnet hos Daniel, han som kongen ga navnet Beltsasar. Send nå bud på Daniel! Han vil kunngjøre deg tydningen.

Tenk å få et slikt skussmål?!  "I Åros finnes det en dame som..." Jeg ler litt nå, samtidig som det også har et alvorlig budskap. Nå kan vi ikke alle bli profeter, eller en Daniel. Men hva kan jeg gjøre for mitt sted? Hvordan kan jeg være med å utgjøre en forskjell? Kongen fikk en helt annen beskrivelse enn Daniel;

Men du, Belsasar, hans sønn, har ikke ydmyket ditt hjerte, enda du visste alt dette. 23Du har opphøyet deg mot himmelens Herre. Karene fra hans hus har de brakt deg. Du og dine stormenn og dine hustruer og medhustruer har drukket vin av dem, og du har prist dine guder av sølv og gull, kobber og jern, tre og stein - de som ikke ser og ikke hører og ikke har forstand. Men den Gud som har din livsånde i sin hånd, og som råder over alle dine veier, ham har du ikke æret. Sal 115:4. 135:15 ff. Åp 9:20. 24Derfor ble denne hånden sendt fra ham og denne skriften skrevet. 25Og dette er den skriften som ble skrevet her: mene, mene, tekel, ufarsin.

26Dette er tydningen av ordene: Mene: Tellet har Gud ditt kongedømmes dager og gjort ende på det. 27Tekel: Veid er du på vektskål og funnet for lett. Job 31:6. Sal 62:10. Nah 1:14. Åp 6:5. 28Peres: Delt er ditt rike og gitt til mederne og perserne. 

Veiet og funnet for lett - det er altså her dette ordtaket kommer fra.
Jesus - dagens budskap er alvorlig. Nå vet jeg at ikke alle skal bli en Daniel. Men jeg ber om at jeg må være lydig mot det Du ønsker at jeg skal gjøre. 
Også ber jeg for alle som har oppdrag som Daniel. Pastorer og ledere. Herre fyll dem med visdom og kraft fra Den Hellige Ånd!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar