tirsdag 27. juni 2023

Frykt ikke

 Daniel 7 forteller om et syn Daniel hadde om de siste tider.

24De ti hornene betyr at det av dette riket skal oppstå ti konger. Og etter dem skal det oppstå en annen konge, som skal være annerledes enn de foregående. Han skal underkue tre konger. Åp 17:12. 25Han skal tale ord mot Den Høyeste og undertrykke Den Høyestes hellige, og tenke på å forandre tider og lov. Og de skal overgis i hans hånd for én tid og tider og en halv tid*. 9:24. 12:7. Åp 13:5. *ett år, toår og et halvt år - tre og et halvt år. Se 9:24. Åp 13:5. 26Så blir retten satt, og herredømmet blir tatt fra ham for å bli ganske og aldeles tilintetgjort og ødelagt. Åp 19:20. 27Riket og herredømmet, og makten over rikene under himmelen, skal bli gitt til det folket som er Den Høyestes hellige. Hans rike skal være et evig rike, og alle makter skal tjene og adlyde ham. 28Her ender dette ordet. Jeg, Daniel, ble meget forferdet over mine tanker, og mitt ansikt skiftet farge. Men jeg gjemte alt dette i mitt hjerte. 


Jeg må innrømme at jeg kjenner den gamle uroen igjen, for de siste tider. Hvordan kan jeg bli forberedt på den, jeg som bare har opplevde fred, frihet og trygghet...? Og hvordan finner jeg den rette veien, når det finnes så mange forskjellige veiledere..?

Mens jeg grublet på dette, ble jeg minnet om hvor ofte Jesus sa "Frykt ikke" Det sa Han også når Han snakket om de siste tider, og når han fortalte disiplene om forfølgelsen de ville møte. Han lovet å være med i alle slags dager med både styrke og visdom. 

Å være redd nå, når jeg ikke en gang vet hva som kommer - det er til ingen nytte. Jeg vil bare fortsette å be om både styrke og visdom, og ikke minst at HAN skal veilede meg rett.

Jeg har hørt at Ordet "Frykt ikke" står 365 ganger i bibelen. Det er en for hver dag det :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar