torsdag 22. juni 2023

Den Høyeste Gud

 Historien om kong Nebukadnesar er spennende. Daniel 4 åpner med å fortelle om en drøm kongen hadde, og som ble tydet av Daniel. Drømmen var en advarsel til kongen om å omvende seg.

 27Konge! La derfor mitt råd være deg til behag: Løs deg fra dine synder ved rettferdighet, og fra dine misgjerninger ved barmhjertighet mot fattige. Så skal din lykke vare. Ord 16:6. Jes 55:7. Esek 18:21,31.

29Tolv måneder senere gikk han en gang omkring på taket av det kongelige slott i Babel. 30Da tok han til orde og sa: Er ikke dette det store Babel, som jeg med min veldige makt har bygd til kongesete, til ære for min herlighet! 31Før kongen ennå hadde talt ut, kom det brått en røst fra himmelen: Kong Nebukadnesar! Til deg lyder nå disse ordene: Riket er tatt fra deg! 

34Da dagene var til ende, løftet jeg, Nebukadnesar, øynene mine til himmelen, og min forstand vendte tilbake. Jeg lovet Den Høyeste, og priste og æret ham som lever i evighet. Hans herredømme er et evig herredømme, og hans rike varer fra slekt til slekt.
37Jeg, Nebukadnesar, priser og opphøyer og ærer nå himmelens konge, for alle hans gjerninger er sannhet og hans stier er rettferdighet. 


Jeg undrer i blant hvorfor Gud er så tydelig overfor noen, mens andre strever med å merke Ham..?
For noen er det lett å tro, mens andre strever og syntes det er umulig...

Bibelen har likevel flere oppmuntrende historier om hvordan Gud åpenbarte seg, både mot trofaste profeter, mot mennesker som hadde sviktet ham... og mot mennesker som absolutt ikke trodde på Ham. 

Jeg tenker på Elijah som den sterke trofaste.
Jeg tenker på Lot som sviktet.
Og jeg tenker på Farao som absolutt ikke trodde, men som likevel gang på gang fikk se hvem Herre Gud Er.

Og på Nebukadnesar som ikke var en av Israel, Guds folk, men som likevel var en svært viktig del av Guds plan. En konge som flere ganger fikk oppleve at Herren Er den Høyeste Gud.

Vi ber igjen for våre bønnebarn - at Du Herre, skal åpenbare Deg for dem. Måtte de få se og erfare at Du er frelser og Gud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar