lørdag 10. juni 2023

Da skal dere sanne at Jeg er Herren

 Esekiel 39 avslutter med disse Ordene;

25Derfor sier Herren Herren: Nå vil jeg gjøre ende på Jakobs fangenskap og forbarme meg over hele Israels hus, og jeg vil vise meg nidkjær for mitt hellige navn. 26De skal bære sin skam og all den troløshet de har vist mot meg, når de bor trygt i sitt land, og ingen forferder dem. 27Når jeg fører dem tilbake fra folkene og samler dem fra deres fienders land og helliger meg på dem for mange folks øyne, 28da skal de kjenne at jeg er Herren deres Gud. For jeg har bortført dem til folkene, men igjen samlet dem til deres land, og jeg lar ikke noen av dem bli tilbake. 29Jeg vil ikke mer skjule mitt åsyn for dem, for jeg vil utgyte min Ånd over Israels hus, sier Herren Herren. 

Gjennom flere kapitler har vi lest om både Guds vrede og Hans nåde. Og etter begge deler hører vi "Da skal de sanne at Jeg ER Herren"
Jeg er takknemlig for at denne vreden rammer JESUS og at vi i Ham kan komme fram for nådens trone. Kjære Far - det er fortsatt slik at alle skal sanne at Du er Herren Gud. Jeg vil minne Deg på Ditt løfte om at Din trofasthet varer fra slekt til slekt. Så vi roper til Deg om frelse for våre barn og barnebarn. De skal få sanne at Du er en nådens Gud!

I luk 4;18 sier Jesus;

Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne et godt budskap for fattige. Han har sendt meg for å rope ut at fanger skal få frihet og blinde få synet igjen, for å sette undertrykte fri og rope ut et nådens år fra Herren.

AMEN!

Det er Moses som skriver salme 90. Han opplevde virkelig Guds mektige kraft. Både av vrede, mektige undere og nåde. Ingen er i stand til å se eller forstå hele Guds fylde, for vi ser bare stykkevis og delt (1.Kor 13;12) Jo mer jeg ser av hvem Gud er - jo større blir min forståelse av Guds nåde. 

10Vårt livs dager er sytti år, og når styrken er stor, åtti år. Dets stolthet er strev og tomhet. Hurtig farer de, vi flyr av sted. 89:48. Job 9:25,26. 20:8. 11Hvem kjenner din vredes styrke og din harme, slik frykten for deg krever? 12Lær oss å telle våre dager, så vi kan få visdom i hjertet!
13Vend tilbake, Herre! Hvor lenge? Ha medynk med dine tjenere! 6:4. 2Mos 32:12. 14Mett oss med din miskunn når morgenen kommer, så vil vi juble og være glade alle våre dager! 15Gled oss like mange dager som du har plaget oss, og like mange år som vi har sett ulykke! 16La din gjerning åpenbares for dine tjenere og din herlighet for deres barn. 17Må Herrens, vår Guds velbehag være over oss!

Takk Jesus, at Du kom - Du som er verdens lys. Du som er veien, sannheten og livet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar