fredag 12. mai 2023

Tro

Det skjedde en av dagene, mens han lærte folket i templet og forkynte evangeliet, da sto yppersteprestene og de skriftlærde fram, sammen med de eldste, 

Matt 21:23 ff. Mark 11:27 ff. 2og de sa til ham: Si oss, med hvilken myndighet gjør du dette? Eller hvem er det som har gitt deg en slik fullmakt? Apg 4:7. 3Men han svarte og sa til dem: Jeg vil også spørre dere om en ting. Si meg: 4Johannes’ dåp, var den fra himmelen eller fra mennesker? Matt 3:6. 5Da samrådde de seg med hverandre og sa: Dersom vi nå sier: Fra himmelen! - da vil han si til oss: Hvorfor trodde dere ham da ikke? 6Men dersom vi sier: Fra mennesker! - da kommer hele folket til å steine oss. For de tror fullt og fast at Johannes var en profet. 1:76. Matt 11:9. 14:5. 7Og de svarte at de ikke visste hvor den var fra. 8Da sa Jesus til dem: Så sier heller ikke jeg dere med hvilken myndighet jeg gjør dette  (Luk 20)

Det jeg la merke til i dag var de skriftlærdes begrunnelse for ikke å svare. "For de tror fullt og fast på at Johannes var profet" Og det trodde de jo rett i - men de som fulgte både loven og Ordet, de så det ikke. Undrer litt over hva som gjorde at Nikodemus skilte seg ut? Det ser vi ikke minst i hans ærlige samtale med Jesus.
Hva kommer det av at det for noen er lettere å tro enn andre?

Kjære Far - måtte jeg alltid være lydhør for Deg og Ditt Ord. Jesus jeg vet at Du kan gjøre under med hjerter. Derfor fortsetter jeg å be for mine - familie og venner - som ikke tror på Deg. Fortsett å kalle på dem. Jeg ber om at de en dag skal få smake og se at Du er en god Gud! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar