mandag 9. januar 2023

Guds tanker

 Trøstefulle Ord fra Jes 55 i dag!

6Søk Herren mens han er å finne, kall på ham den stund han er nær! 1Krøn 28:9. Jer 29:13. Hos 10:12. Amos 5:4-6.Sef 2:3. Apg 17:27. 7Den ugudelige må forlate sin vei og den urettferdige sine tanker og omvende seg til Herren, så skal han forbarme seg over ham, og til vår Gud, for han vil gjerne forlate alt. 54:10. Sal 103:3 ff. 130:4,7 ff. Esek 18:30,31. 33:11.Joel 2:12,13. Luk 15:20 ff. 8For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren. Rom 8:33. 9For som himmelen er høyere enn jorden, slik er mine veier høyere enn deres veier, og mine tanker høyere enn deres tanker. 

Hvem er det Gud ville forbarme seg over? De som strever og gjør så godt de kan? Og kanskje til og med får det til i blant? Joda, Gud vil forbarme seg over dem også, men her er det de urettferdige og ugudelige som nevnes. DE ville Gud forbarme seg over. Så uansett hvordan dagen må ha vært, uansett nederlag (den trengte jeg i dag..) så kan jeg vende meg om til Gud og HAN VIL forbarme seg over meg.

Jeg sitter stadig fast i dette med at jeg burde klart mer, at jeg stadig bommer og ikke fortjener... osv. Men Han kommer i hu at jeg er støv (salme 103) og har likevel farskjærlighet til meg.

Herre, jeg takker Deg for din store nåde og bunnløse kjærlighet. Takk for at jeg kan komme til Deg hver eneste dag - og din miskunn er ny igjen. Herre, jeg trenger deg så!

Det er virkelig sant som Ordet sier her; Dine tanker er ikke som våre tanker. Du tenker så helt annerledes enn oss. I blant er det bare å juble over, andre ganger kan det være vanskelig å forstå... jeg innrømmer det. Men hvem kan egentlig fatte Dine tanker?

Igjen kjenner jeg takknemligheten David kjente i salme 139 "Du har lagt Din hånd på meg. Det er for underfullt til å skjønne, det er så høyt at jeg ikke kan fatte det"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar