torsdag 24. november 2022

Dere skal få kraft

 Det var ordene jeg tenkte på da jeg leste dagens kapittel, 1.Peter 4. Han tar opp både det med helliggjørelse (v.1-6), det å elske hverandre (v.7-11), og det å lide for Jesu navn skyld (v.12-19) 

Enda en gang blir jeg rørt over oppfordringen til å glede seg, ja til og med juble på tross av lidelsene de møtte. Hvordan klarte de det...? Svaret ligger i det jeg startet med "Dere skal få kraft"

Men i samme grad som dere har del i Kristi lidelser, skal dere glede dere, for at dere også kan juble i glede når hans herlighet blir åpenbart. 14 Om dere blir spottet for Kristi navns skyld, er dere salige, for herlighetens og Guds Ånd hviler over dere

Kom til å tenke på Stefanus, den unge mannen som blir steinet til døde for sin tros skyld. 
Apgj 6 og 7 forteller bl.a

8 Stefanus var fylt av nåde og kraft og gjorde store under og tegn blant folket. 
15 Alle som var til stede i Rådet, stirret på ham og så at ansiktet hans var som en engels ansikt.
 Stefanus var fylt av Den Hellige Ånd og rettet blikket mot himmelen, og der så han Guds herlighet og Jesus stå ved Guds høyre hånd. 56 Da sa han: «Jeg ser himmelen åpen og Menneskesønnen stå ved Guds høyre hånd.» 57 Men da skrek de høyt og holdt seg for ørene, og alle som en stormet de mot ham. 58 De drev ham foran seg utenfor byen og steinet ham. Vitnene la klærne sine ved føttene til en ung mann som hette Saulus. 59 Mens de steinet Stefanus, bad han og sa: «Herre Jesus, ta imot min ånd.» 60 Så falt han på kne og ropte med kraftig stemme: «Herre, tilregn dem ikke denne synd.» Med disse ord sovnet han inn i døden.

Det står at hans ansikt strålte som en engels. De kunne rett og slett se den kraften Gud ga ham.

Det er en trist historie, samtidig som det er en trøst at Gud også i denne forferdelige situasjonen kunne gi styrke, kraft og mot.

Takk for Din trofasthet Herre, Du som holder det du lover! Her hos oss er det ingen forfølgelse, og vi lider ingen nød. Men også jeg trenger daglig denne kraften. Tenker på sangen "Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg" Det er hva jeg ønsker og håper på, at jeg kan være med å ære Deg Gud, i hverdagslivet!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar