tirsdag 9. august 2022

Nådegavene

 I dag er det min tur til å be som David og Job i gårsdagens bloggpost... "Herre, hvor er Du?"

Jeg leser om nådegavene i 1.Kor 12
Jeg tror ikke jeg er alene over å undre meg over hvor alle nådegavene våre er...? Ikke bare i menigheten, men også i mitt eget liv.

1Når det gjelder de åndelige gaver, brødre, vil jeg ikke at dere skal være uvitende.

 8For til én blir det gitt visdoms tale ved Ånden, til en annen kunnskaps tale ved den samme Ånd, 9en annen får tro ved den samme Ånd, en annen nådegaver til å helbrede ved den samme Ånd. 

v.28. 2Kor 4:13. 10En annen får kraft til å gjøre undergjerninger, en annen gave til å tale profetisk, en annen gave til å prøve ånder. En annen får ulike slags tunger, en annen tydning av tunger. Apg 2:4. 10:46. 1Tess 5:21. 1Joh 4:1. 11Alt dette virker den ene og samme Ånd, som deler ut til hver enkelt etter som han vil. 

28Og Gud satte i menigheten først noen til apostler, for det andre profeter, for det tredje lærere, dernest kraftige gjerninger, så nådegaver til å helbrede, til å hjelpe, til å styre, og ulike slags tunger. Apg 13:1. Rom 12:6. Ef 2:20. 4:11. 29Er vel alle apostler? Er vel alle profeter? Er vel alle lærere? Gjør vel alle kraftige gjerninger? 30Har vel alle nådegaver til å helbrede? Taler vel alle med tunger? Kan vel alle tyde dem? 31Men streb etter de beste nådegavene! Og jeg vil vise dere en enda bedre vei. 

Jeg åpnet med "Hvor er Du Gud?" - for jeg lengter etter at Han skal bli både mer synlig og mer tydelig.
Men jeg tror det også er grunn til å spørre "Hvor er jeg? - Hvor er vi?" Kanskje til og med Gud spør etter mer av oss?

Kjente plutselig trøst i akkruat det. At Gud også søker oss. Tenkte plutselig på Moses, der Gud søkte ham gjennom den brennende tornebusken. Moses skjønte først ingenting, og trådte nærmere. Hvorpå Gud sier "Ta av deg skoene, for stedet du står på er hellig" (2.Mos 3)

Herre, jeg søker Deg i dag, og hviler i at Du er nær også når jeg ikke føler eller ser det. Takk at Du er min Underfulle Rådgiver. Åpne mine øyne så jeg kan se de underfulle ting i Din lov! (salme 119)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar