onsdag 3. august 2022

Medfølelse

 Matt 8 åpner med denne hendelsen;

1Da han gikk ned fra fjellet, fulgte mye folk ham. 2Og se, en spedalsk kom og falt ned for ham og sa: Herre! om du vil, så kan du gjøre meg ren. Mark 1:40 ff. Luk 5:12 ff. 3Jesus rakte ut hånden, rørte ved ham og sa: Jeg vil, bli ren! Og straks ble mannen renset for sin spedalskhet. 

Det er spennende å lese gjennom evangeliene, hvordan Jesus helbreder på ulike vis. Noen ganger sier han bare et Ord, en gang laget han en leire av jord som han smurte på en blind manns øyne. Og her rakte han ut hånden og rørte ved ham. Det er faktisk et stort øyeblikk, og jeg er sikker på at dette berørte den spedalske spesielt. For alle andre ropte jo til ham at han skulle holde avstand. Ingen ville røre ved en spedalsk - for de var jo urene og kunne smitte. Men Jesus - ikke bare helbredet han med et Ord på avstand. Han gikk helt fram til mannen og rørte ved ham. Da visste den spedalske "Denne mannen har medfølelse med meg!"

Sånn er JESUS! Heb.4 sier "15 For vi har ikke en øversteprest som ikke kan ha medlidenhet med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. 16 La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, så vi kan få miskunn og finne nåde som gir hjelp i rette tid."

Takk Jesus at du ser og forstår, og føler med. I dag ber jeg for de som strever på en eller annen måte. Måtte også de kjenne en berøring av Deg i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar