fredag 14. mai 2021

Åp 15 - 17

 Jeg syntes fremdeles at denne boken er vanskelig. Jeg velger likevel å lese den, og ta til meg teksten. Men jeg prøver ikke å tolke, bare dele noen spontane tanker.

 Og jeg så et annet tegn i himmelen, stort og underfullt: sju engler med de sju siste plagene, for med dem er Guds vrede fullbyrdet.  2 Og jeg så noe som lignet et hav av glass blandet med ild. På glasshavet sto de som hadde seiret over dyret og bildet av det og tallet som står for dyrets navn. De har Guds harper i hendene  3 og synger den lovsangen som Guds tjener Moses sang, den som også er sangen for Lammet:
           Store og underfulle er dine gjerninger,
           Herre Gud, du Allmektige.
           Rettferdige og sanne er dine veier,
           du konge over folkeslagene.
          
   
  4  Hvem skulle ikke frykte deg, Herre,
           og ære ditt navn?
          For du alene er hellig.
           Alle folkeslag skal komme
           og tilbe for ditt ansikt,
          fordi dine rettferdige dommer er blitt åpenbart.

Det åpner i alle fall opp for muligheten i at det går an å seire gjennom denne vanskelige tiden. Tenker på Ordene Jesus sa "Den som blir i meg ... uten meg kan dere intet gjøre" Så viktig det er å hele tiden holde seg nær til Gud. La lovsangen lyde under alle forhold.

I kap 16 blir alle plagene beskrevet, også menneskenes reaksjoner

 Likevel spottet de Guds navn, han som hadde disse plagene i sin makt, og de vendte ikke om så de ga ham ære.

I kap 17 kommer bekreftelsen på det jeg så i starten på kap 15, nemlig at det går an å seire sammen med JESUS

14 De skal føre krig mot Lammet. Men Lammet er herrenes herre og kongenes konge og skal seire over dem sammen med sine, de kalte og utvalgte og trofaste.»

Herre, i dag vil jeg først og fremst tilbe deg og gi deg ære! Takke for at DU er den største, den som har kontrollen, også når alt ser ut til å være bare kaos...
Herre, måtte jeg alltid stole på det! Og måtte mitt hjerte og sinn være åpent for Deg hele veien hjem! Også nå vil jeg be for mine, som Abraham ba for sine. "Send dine engler å passe på, alle de store og alle de små" :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar