torsdag 1. april 2021

5.Mos 23

I åpningen av dagens "mose-lov" snakker de om hvem som var utestengt fra templet. Trist lesning egentlig... men den gangen var "hellig og feilfri" et krav. Om de ikke greide å oppfylle dette kravet, ville det ramme også inn i flere slektsledd.
 I dag er vi hellig og feilfri I KRISTUS. Ef.1;4 sier

 I Kristus utvalgte han oss
          før verdens grunnvoll ble lagt,
          til å stå for hans ansikt,
          hellige og uten feil.

En nåde vi er helt avhengig av. En nåde som heldigvis også gjelder fra slekt til slekt.

Siste del av kapitlet var litt artig.

 24 Når du kommer inn i en annen manns vinmark, kan du spise så mye druer du vil, til du blir mett. Men du må ikke sanke i spann. 25 Når du kommer inn på en annen manns kornåker, kan du plukke aks med hånden. Men sigd må du ikke bruke på annen manns korn.

Om jeg skulle sammenligne med dagens samfunn, måtte det bli at epleslang er ok, så lenge du bare spiser der og da. Men høste med deg noen hjem må du ikke. Jeg tøyser litt nå da, for også vi har mange regler når vi tenker oss om. Epleslang er selvsagt ikke greit :-D

Dagens tema er helliggjørelse. Det er fortsatt viktig. Men denne gangen er det ikke bare et krav. Det er et tilbud rett og slett. Når Jesus får mer og mer plass i mitt liv, vil Han hjelpe meg i denne prosessen.

"I Tro" har en fin artikkel som snakker litt om dette. Forskjellen og sammenhengen mellom rettferdiggjørelse (som vi får av nåde, I JESUS) og helliggjørelse som er den videre prosessen i livet MED JESUS.

Herre, i dag vil jeg takke deg for denne nåden! Min bønn er at du skal virke i meg, så jeg kan vokse i dette. 
Jeg har tenkt mye på i det siste, at Du er hellig! Men tenk at du også ønsker å helliggjøre meg.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar