torsdag 8. april 2021

2.Krøn 30 og31

 Hiskia fortsetter sitt sterke engasjement for templet, og kaller inn hele Israel til påskefeiring.

I starten ble det en blandet mottagelse;

10 Ilbudene dro fra by til by gjennom Efraims og Manasses land og helt til Sebulon. Men folk bare lo av dem og hånte dem. 11 Likevel var det noen fra Asjer, Manasse og Sebulon som ydmyket seg og kom til Jerusalem. 12 Også i Juda var Guds hånd virksom, slik at folket helhjertet gjorde som kongen og stormennene hadde påbudt etter Herrens ord.

Spennende at det står "Guds hånd var virksom" For meg er det en oppmuntring til å be om vekkelse. Og vekkelse opplevde de her!

 24 Kong Hiskia av Juda ga forsamlingen tusen okser og sju tusen sauer, og stormennene ga tusen okser og ti tusen sauer. Svært mange prester helliget seg. 25 Hele Judas forsamling gledet seg sammen med prestene og levittene og alle dem som var kommet sammen fra Israel. Det samme gjorde innflytterne, enten de var kommet fra Israel eller bodde i Juda. 26 Gleden var stor i Jerusalem, for noe slikt hadde ikke hendt i Jerusalem siden den tid da Salomo, Davids sønn, var konge i Israel. 27 Prestene og levittene reiste seg og velsignet folket. Deres stemme ble hørt, og bønnen deres nådde opp til himmelen, til hans hellige bolig.

I det neste kapitlet ser vi noen av resultatene denne vekkelsen ga;

Da de var ferdige med alt dette, dro alle de israelittene som var til stede, ut til byene i Juda. De slo i stykker steinstøttene, hogg ned Asjera-stolpene og rev ned offerhaugene og altrene i hele Juda og Benjamin, i Efraim og Manasse, til det ikke var noe igjen av dem. Så vendte alle israelittene hjem til byene sine, hver til sin eiendom.

5 Så snart dette påbudet ble kjent, kom israelittene med en stor mengde av førstegrøden, av korn og ny vin, fin olje og honning og av alt de ellers dyrket på marken. De kom også med rikelig tiende av alt.

9 Hiskia spurte seg for hos prestene og levittene om disse haugene. 10 Øverstepresten Asarja, som var av Sadoks hus, svarte ham: «Helt siden det begynte å komme offergaver til Herrens hus, har vi spist oss mette og enda hatt mye til overs. For Herren har velsignet sitt folk. Derfor har vi alt dette igjen.»
   
 11 Da sa Hiskia at de skulle gjøre i stand rom i Herrens hus, og det gjorde de. 12 Folket kom da trofast med offergavene, tienden og de hellige gavene. 

Til slutt står det om Hiskia;

 20 Slik gjorde Hiskia i hele Juda; han gjorde det som var godt, rett og sant for Herren sin Gud. 21 I alt han tok fatt på, enten det gjaldt tjenesten i Guds hus eller loven og budene, søkte han sin Gud av hele sitt hjerte. Og han lyktes i det han gjorde.

Tenk å få en et slikt ettermæle? En virkelig helhjertet konge. 
Tenker igjen på budet Jesus sa, om å "elske Herren av hele ditt hjerte og hele ditt sinn og av all din forstand" Jeg vil si at Hiskia også gjorde det av all sin kraft - for han brukte mye energi i dette arbeidet. Det var mer enn tanker og ord. Han virkelig handlet med kropp og sjel. 
Ja, han brukte også mye av det han selv eide.

Herre, jeg ser at jeg trenger å vokse mer i dette.. Gi meg enda mer helhjertet til Deg og i arbeidet for ditt rike. Jeg ber for dagen i dag, og for arbeidsplassen min. Og jeg ber for Salem Åros og alle som hører til der. En berøring av Din hånd - Din Ånd, det ber vi om!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar