mandag 4. januar 2021

2.Krøn 7 og 8

 Da Salomo var ferdig med å be, fór det ild ned fra himmelen. Den fortærte brennofferet og slaktofrene, og Herrens herlighet fylte huset.  2 Prestene kunne ikke gå inn i Herrens hus. For Herrens hus var fylt av Herrens herlighet.  3 Da alle israelittene så ilden og Herrens herlighet komme ned over huset, falt de på kne på steinhellene med ansiktet mot jorden og tilba og lovet Herren: «For han er god, evig varer hans miskunn.» 

Sterk åpning av dagens første kapittel. Jeg legger merke til at dette hendte etter Salomos BØNN. Det andre jeg legger merke til, er at ilden kom FRA HIMMELEN. Gud selv sendte den - akkurat som han sendte Den Hellige Ånds ild over disiplene på pinsedag, også etter BØNN.

Kjære Gud - jeg kjenner en lengsel etter å be!

 6 Prestene sto klar til tjeneste, levittene sto med Herrens musikkinstrumenter i hendene, de som kong David hadde laget for å lovprise Herren med ordene: «Evig varer hans miskunn.» Med dem lovpriste David Herren. Midt imot levittene blåste prestene i trompeter, mens alle israelittene sto.

Kjenner større glede i lovsangen også.

14 Hvis da dette folket som mitt navn er nevnt over, ydmyker seg og ber, søker meg og vender seg bort fra sine onde veier, skal jeg høre dem fra himmelen, tilgi dem syndene og lege landet. 15 Nå vil jeg holde øynene åpne og ørene vendt mot hver bønn som stiger opp fra dette stedet.

Gud hører bønn - til den som vender om og søker ham.


Det neste kapitlet forteller at Salomo fullførte planen med Herrens tempel;

12 Så ofret Salomo brennoffer til Herren på Herrens alter som han hadde bygd foran forhallen. 13 Hver dag ofret han så mye som Moses hadde påbudt, på sabbatsdagene, nymånedagene og på de tre høytidene i året: de usyrede brøds høytid, ukefesten og løvhyttefesten. 14 Etter den forskriften hans far David hadde gitt, fastsatte han skiftordningen for prestene i deres tjeneste, og tjenesten for levittene og for dørvokterne ved de enkelte portene, skift for skift. Tjenesten for levittene besto i å synge lovsanger og å hjelpe prestene i tjenesten, slik det krevdes hver dag. For dette hadde gudsmannen David påbudt. 15 De vek ikke av fra det som kongen hadde befalt når det gjaldt prestene og levittene, verken om skattkamrene eller noe annet.
   
 16 Nå var hele Salomos verk fullført, fra den dagen da grunnvollen til Herrens hus ble lagt, inntil det sto ferdig. Herrens hus var fullført.


Herre, også i dag vil jeg be for både Salem og Åros kirke. Jeg ber for de troende på dette stedet! Sammen er vi alle en del av DIN KIRKE.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar