tirsdag 15. desember 2020

Daniel 4

 Dagens kapittel er spennende! Kong Nebukadnesar, som holdt Israel i fangenskap, ble møtt av Gud på en helt spesiell måte. Som om Gud ville vise at selv om kongen hadde makt over Israel (og mange andre) så var det Gud som hadde siste ord - spesielt når det gjaldt Israel.
Plutselig kom jeg til å tenke på at det også er slik i vårt liv. Djevelen kan komme med sine lumske angrep og lure idéer - men det er GUD som rår over oss som har tatt imot Ham. Gud har siste ord.

Her er deler av dagens historie, og den sier jo mye selv. Legg merke til hva kongen har lagt merke til hos Daniel "Du har de hellige guders ånd i deg" Kongen så noe helt spesielt hos Daniel, og dette var hans måte å beskrive det på. Vi vet at Daniel var preget av den Hellige Gud :-)
Og til sist; legg merke til kongens konklusjon helt til sist. Nå vet ham hvem den virkelige kongen er.


18 Dette var drømmen som jeg, kong Nebukadnesar, hadde. Gi meg tydningen, du Beltsasar! For ingen vismann i mitt rike kan det. Men du kan, for de hellige guders ånd er i deg.»

24 Dette er tydningen, konge. Den høyeste har besluttet at dette skal komme over min herre kongen:
   
 25 Du skal jages bort fra menneskene og holde til blant dyrene på marken. Du skal spise gress som oksene, og med dugg fra himmelen skal du vætes. Sju tider skal fare over deg inntil du forstår at Den høyeste rår over menneskenes rike og gir det til hvem han vil. 26 Når det ble sagt at en rotstubb av treet skulle stå igjen, betyr det at riket igjen skal være ditt fra den tid du forstår at Himmelen har makten. 27 Derfor, konge, ta imot mitt råd! Riv deg løs fra dine synder med rettferd og fra din skyld med barmhjertighet mot de nødlidende. Så skal din lykke vare lenge.»


34 «Da tiden var omme, løftet jeg, Nebukadnesar, blikket mot himmelen, og jeg fikk forstanden tilbake. Jeg priste Den høyeste og æret ham som lever evig:
          Hans velde er et evig velde,
          hans rike varer fra slekt til slekt.

 37 Jeg, Nebukadnesar, lover, priser og ærer nå himmelens konge. For alle hans gjerninger er sanne og hans veier rette. Han kan bøye dem som er hovmodige i sin ferd.»


Det er fantastisk å se hvordan Gud kan forvandle hjerter. Noen ganger med bare milde ord - andre ganger med kraftige handlinger. 
Jeg tenker på hvordan han kalte disiplene ved bare å si "kom" - og hvordna han kalte Paulus, med et sterkt lys som slo ham i bakken... Og her i denne historien med kraftige prøvelser. Alle med gode hensikter.

Herre, jeg ber for mine - både de som tror og de som ikke tror. Takk at du kan forvandle hjerter! Måtte de få smake og se at du er Gud - en god Gud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar