tirsdag 17. november 2020

1.Krøn 24 og 25

 Dagens første kapittel inneholder mest navn. Det trekkes lodd om hvilke prester som skal ha de mange ulike oppgavene og vaktene. Det siste verset er helt i trå med det jeg opplever at Gud er  - en rettferdig Gud som absolutt ikke behandler etter status. I Guds rike har alle samme verdi; gull verdt :-D

 31 De kastet også lodd, som sine brødre aronittene, i nærvær av kong David, Sadok og Ahimelek og familieoverhodene for prestene og levittene, med samme vilkår for de fremste familiene som for de laveste.


Dagens andre kapittel inneholder også mest navn. Denne gangen er det sang og musikktjenesten det gjelder. Så viktig at også de ble satt inn i denne tjenesten på full tid, som prestene ble!

David og hærførerne skilte ut sønnene til Asaf, Heman og Jedutun for tempeltjenesten. De var profeter som spilte på lyre, harpe og symbaler. Dette er listen over de mennene som skulle utføre denne tjenesten

5 Alle disse var sønner av Heman, kongens seer. Ham hadde Gud lovet stor kraft. Derfor ga han Heman fjorten sønner og tre døtre.  6 Alle disse sto under ledelse av sin far når de sang ved gudstjenesten i Herrens hus til tonene av symbaler, harper og lyrer. Asaf, Jedutun og Heman sto under kongens ledelse.  7 Tallet på dem og brødrene deres som var opplært til å synge for Herren, var 288, dyktige sangere alle sammen.

Herre, i dag ber jeg for våre prester og pastorer. Velsigne dem med visdom, kraft og mot. Velsigne dem med gode medarbeidere. 
Jeg ber for våre lovsangsledere. Velsigne dem med glede i lovsangen, med inspirasjon og gode medarbeidere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar