onsdag 11. november 2020

1.Krøn 23

 Da David var blitt gammel og mett av dager, satte han Salomo, sønnen sin, til konge over Israel.  2 Han samlet alle lederne i Israel og prestene og levittene.  3 Levittene som var tretti år eller mer, ble talt. Tallet på menn, talt én for én, var 38 000.  4 Av disse skulle 24 000 lede arbeidet på Herrens hus, og 6000 skulle være tilsynsmenn og dommere,  5 4000 skulle være dørvoktere, og 4000 skulle lovsynge Herren til toner fra instrumenter som David hadde fått laget til lovsangen.

Slik åpner dagens kapittel. Jeg la spesielt merke til disse 4000 som skulle lovsynge Herren. Så viktig var denne oppgaven, at de ble ansatt til å gjøre bare dette. 4000 som fikk som sitt livs kall, å lovsynge Gud. 
De andre oppgavene var også viktige - veldig viktige. Så det handler selvsagt ikke bare om lovsang. Det jeg understreker, er at lovsangen ikke bare er et tilbehør - det er et mektig redskap, og svært viktig i Guds rike.

Oppgavene i en menighet er mange, og hver eneste en teller selvsagt. I dag fikk jeg lyst til å be ekstra for våre menighetsverter. De har også en utrolig viktig rolle! Tenkte litt på dem da jeg leste denne siste teksten i dagens kapittel;

 28 Oppgaven deres var å hjelpe aronittene med tjenesten i Herrens hus, i forgårdene og i siderommene, med renselsen av alt det hellige utstyret og med tjenesten som skulle utføres i Guds hus. 29 De skulle sørge for skuebrødene, det fine melet til grødeofferet, de usyrede flate brødene, det som blir stekt på helle, og deigen som blir knadd; de skulle også sørge for alle hulmål og lengdemål. 30 Hver morgen skulle de stå og takke og lovsynge Herren, og det samme hver kveld. 31 De skulle hjelpe til hver gang det ble båret fram brennoffer for Herren, så mange offer som var bestemt for hver sabbat, nymånedag og høytid, og alltid stå for Herrens ansikt. 32 Slik skulle de ha ansvar for telthelligdommen og tempelet og hjelpe brødrene sine, aronittene, når de gjorde tjeneste i Herrens hus.

Herre, i dag ber jeg for våre kirker i Akershus (men en ekstra bønn ber jeg likevel for Salem Åros!) Takk for alle frivillige som er med å bygge ditt rike! Velsigne, styrke og bevar dem Herre. Vi trenger også flere medarbeidere. Jeg ber om at de som er aktive i dag, skal få visdom og kraft til å smitte arbeidslyst til flere :-) Vi trenger virkelig hverandre. 

Jeg ber også for kirkens aktivitet midt i en korona-pandemi...Vis oss veien Herre. Takk for at DU er like aktiv, selv når vi må ta pauser i våre kirkehus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar