fredag 6. november 2020

1.Krøn 22

Fra dagens kapittel leser vi;

5 For han tenkte: «Min sønn Salomo er ung og veik; men huset som skal bygges for Herren, må gjøres så stort og prektig at det blir kjent og berømt i alle land. Jeg vil derfor gjøre forberedelser til bygget.»

Tenk om kong David i sin bekymring hadde visst hvem kong Salomo skulle bli :-) Men når det er sagt, så var jo Salomo heldig som hadde en omsorgsfull pappa som ville det beste for sønnen sin. 

11 Måtte nå Herren være med deg, min sønn! Måtte du ha lykken med deg og få bygge huset til Herren din Gud, slik som han har sagt om deg. 12 Bare Herren vil gi deg forstand og innsikt når han setter deg over Israel, og bare du vil holde loven som Herren din Gud har gitt! 13 Da skal du ha lykken med deg, når du legger vinn på å leve etter de forskrifter og bud som Herren gav Israel gjennom Moses. Vær modig og sterk! Vær ikke redd, og mist ikke motet! 


Det siste verset fikk meg til å kjenne lengsel for vår egen menighet;

 17 David bad alle Israels høvdinger om å hjelpe hans sønn Salomo: 18 «Herren deres Gud er jo med dere og har gitt dere ro på alle kanter. Han har gitt meg herredømme over dem som bodde i landet, og landet er lagt under Herren og hans folk. 19 La nå sjel og sinn være rettet mot å søke Herren deres Gud! Gjør dere ferdige til å bygge helligdommen for Herren Gud. 

La oss hjelpe hverandre med å bygge Guds rike! Det viktigste mens vi bygger, er å ha sjel og sinn rettet mot å søke Herren vår Gud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar