tirsdag 13. oktober 2020

Esekiel 35 0g 36

 Dagens første kapittel har domsord over Se'ir-fjellet. De hadde mange følelser å stri med som ikke var av det gode. Følelser kan komme å gå, men her valgte de å handle helt galt på dem;

 10 Fordi du sa: «De to folk og land skal bli mine; vi tar dem selv om Herren er der», 11 derfor sier Herren Gud: Så sant jeg lever, jeg vil gjøre med deg slik du har fortjent etter den vrede og iver du viste i ditt hat mot dem. Jeg vil gjøre meg kjent hos deg når jeg dømmer deg. 12 Du skal vite at jeg, Herren, har hørt alle hånsordene du talte mot fjellene i Israel da du sa: «De ligger øde; vi har fått dem for å livnære oss.» 13 Dere talte i hovmod og brukte mange ord imot meg. Jeg har nok hørt det.
   
 14 Så sier Herren Gud: Til glede for hele jorden gjør jeg deg til en ørken. 15 Fordi du gledet deg da Israels arveland ble lagt øde, lar jeg nå det samme skje med deg. Se’ir-fjellet og hele Edom skal bli til en ørken. Da skal de sanne at jeg er Herren.

Vrede, hat, hovmod, skadefryd... følelser som kan komme. Det er hva vi gjør med dem som er avgjørende. Velger jeg å gå til Ham som kan lege og hele, eller velger jeg å la disse følelsene få vokse og gro? Da blir de til slutt til død...

Det neste kapitlet beskriver virkelig hva GUD KAN med sårede og ødelagte følelser, ja også med hjerter som bære på skyld;

 24 Jeg henter dere fra folkeslagene, samler dere fra alle landene og fører dere hjem til deres eget land. 25 Og jeg stenker rent vann på dere, så dere blir rene. For all urenhet som skyldes de mange avgudene, vil jeg rense dere. 26 Jeg vil gi dere et nytt hjerte og la dere få en ny ånd inne i dere. Jeg vil ta steinhjertet ut av kroppen deres og gi dere et kjøtthjerte isteden. 27 Jeg lar dere få min Ånd inne i dere, og gjør det slik at dere følger mine forskrifter og tar vare på mine lover, så dere lever etter dem. 28 Da skal dere få bo i det landet jeg gav deres fedre. Dere skal være mitt folk, og jeg vil være deres Gud. 29 Jeg frir dere fra all deres urenhet. 

Herre, i dag vil jeg takk for din nåde! Takk for hva du kan gjøre med mitt hjerte, mine tanker og følelser! Måtte jeg alltid søke deg, uansett hvilke tanker og følelser jeg måtte bære på. For du kan både forme, lege og lede rett.

Paulus skriver i Filip.4;

6 Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk!  7 Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.

AMEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar