tirsdag 27. oktober 2020

1.Krøn 18 og 19

Det første av dagens kapitel, beskriver hvordan David seiret over den ene fienden etter den andre.

Siden slo David filisterne og tvang dem under seg. Han tok fra dem Gat og småbyene omkring.  2 David slo også moabittene. De måtte gi seg inn under ham og betale skatt.
   
  3 Videre slo David Hadadeser, kongen i Soba, ved Hamat, da han drog ut for å vinne herredømme ved Eufrat.

Det står David vant seiere, men han hadde mange med seg. Uten dem hadde han ikke vunnet. At det står David, er likevel riktig. Han var en god LEDER. Så uten David ville de neppe vunnet heller.
Nå var det ikke bare sine soldater David hadde. Han hadde nemlig selv en god leder :-)

Slik hjalp Herren David overalt hvor han drog fram. (v.6 og v.13)

Som den gode lederen David var, tenkte han på mer enn seg selv!

14 Nå regjerte David over hele Israel. Han gjorde rett og rettferd mot hele sitt folk. 

Det neste kapitlet åpner slik;

En tid senere hendte det at Nakasj, ammonittenes konge, døde, og hans sønn Hanun ble konge etter ham.  2 Da tenkte David: «Jeg vil vise godhet mot Hanun, sønn av Nakasj; for hans far viste godhet mot meg.» Så sendte David noen menn for å trøste ham i sorgen over faren.

Men denne nye kongen hadde ikke de beste rådgiverne... De mistolket Davids handling, og mente det bare var lureri for å speide ut landet. Og dette igjen, førte til nye kriger. Kriger som de tapte mot David, som i utgangspunktet bare ville fred.

Herre, i dag ber jeg for våre ledere! Må du styrke dem med visdom og kjærlighet! Vi trenger gode ledere - og enda mer; ledere som kan lære opp nye gode ledere! Jeg har også lyst til å be for alle troende, vi som liksom er "Davids soldater" For gode ledere trenger også et villig folk.
Kanskje alt for stor bønn i dag :-) men for Gud er jo ingenting umulig. Han ledet hele Israel, og han er fortsatt en god leder for sitt rike. Guds rike.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar