onsdag 30. september 2020

4.Mos 20

Dagens kapittel starter med en underlig overskrift "Moses får vann fra berget" Det stemmer jo bare delvis... for det er jo Gud som gir dem vann. Men så blir overskriften riktig likevel - for de glemte å gi Gud æren.

Herren sa til Moses:  8 «Ta denne staven! Så skal du og din bror Aron kalle menigheten sammen og tale til berget mens de ser på. Da skal det gi fra seg vann. Slik skal dere få vannet til å strømme fram fra berget og la folket og buskapen få drikke.»
9 Moses gjorde som Herren sa. Han tok staven som lå foran Herrens åsyn. 10 Han og Aron kalte folket sammen foran berget og sa til dem: «Hør nå, dere trassige menn! Tror dere vi kan få vann til å strømme fram for dere fra dette berget?» 11 Så løftet Moses hånden og slo to ganger på berget med staven sin. Da strømmet det ut så mye vann at både folket og buskapen fikk drikke.
   
 12 Men Herren sa til Moses og Aron: «Fordi dere ikke trodde på meg og ikke æret meg som den hellige for israelittenes øyne, derfor skal dere ikke få føre dette folket inn i det landet jeg har gitt dem.»

Et trist kapittel må jeg si. Hva hendte med Moses her? Hadde han mistet noe av troen, eller var det fordi han var oppgitt over folket? Jeg vet ikke... men det ble helt feil, og det fikk konsekvenser.

Men noe lyser likevel opp denne historien, og det er at Gud hadde omsorg for sitt folk, uansett hvor trassige de var eller om de handlet feil. Ja, det fikk sine konsekvenser (det får også vi når vi tar våre valt) men Guds trofasthet og omsorg stod fast. Det gjør den også i dag.

Herre, først og fremst vil jeg takke deg for din trofasthet og nåde. Takk for at Du er med meg hver dag. Hjelp meg gjennom dagen i dag, så jeg tar det gode valgene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar