mandag 13. juli 2020

4.Mos 4

I dagens kapittel beskrives arbeidet med møteteltet. Og de var mange!

46 Nå hadde Moses og Aron og Israels høvdinger mønstret levittene, ætt for ætt og familie for familie, 47 alle menn som var mellom tretti og femti år, alle som skulle tre inn i tjenesten for å arbeide med møteteltet og bære det som hører til. 48 Og tallet på dem som ble mønstret, var 8 580. 49 Etter Herrens ord gjennom Moses ble de mønstret og fikk hver sitt arbeid å utføre og hver sin bør å bære. Mønstringen foregikk slik som Herren hadde pålagt Moses.

Dette arbeidet var både krevende og alvorlig. Jeg må innrømme at det er vanskelig å forstå... De arbeidet med livet som innsats. Jeg kan se for meg at de kjente ære og stolthet over oppgaven, men de må også ha vært redde?

 15 Når leiren skal brytes, og Aron og hans sønner er ferdige med å dekke helligdommen og alle redskapene som hører til den, da skal Kehat-sønnene komme og bære det. Men de må ikke røre ved det hellige, så de mister livet. Dette er det Kehat-sønnene skal bære av det som hører møteteltet til.

 17 Herren sa til Moses og Aron: 18 La ikke Kehat-sønnenes ættgren bli utryddet av levittenes stamme! 19 Slik skal dere bære dere at for at de ikke skal dø, men berge livet når de kommer nær de høyhellige ting: Aron og hans sønner skal gå og sette hver mann til det arbeid han skal gjøre, og si hva han skal bære.
 20 Men Kehat-sønnene må ikke komme inn og se de hellige ting, om det bare er et øyeblikk. For da må de dø.

Det var virkelig alvor... 


Herre, jeg vet ikke helt hva dagens tekst vil fortelle meg. 
Jeg tenkte bl.a på at disse folkene ikke kunne ta lett på oppgaven sin. Det var såååå viktig at de utførte den riktig og med respekt. 

Hvordan er våre holdninger til arbeidet i vår kirke...?
Det er mange som virkelig brenner for arbeidet.
Også er det mange som slenger innom når det passer - og da helst bare som tilskuer. 
Også er det mange som ganske enkelt ikke bryr seg.

Selv om ingen mister livet om de ser noe de ikke skulle... så får det likevel konsekvenser. Det kan til og med får alvorlige konsekvenser. 
Det er mange kirker i dag som har måttet legge ned arbeidet helt, fordi de mangler folk. 

Matt 9 sier;

 37 Han sa da til disiplene: «Høsten er stor, men arbeiderne få. 38 Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.»

Det blir min bønn i dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar