tirsdag 14. juli 2020

2.Kong 19

Dagens kapittel er et sterkt kapittel! Det har overskriften "Herren berger Jerusalem"

Det startet i forrige kapittel med at assyrerkongen håner både Gud og Israel og truer Jerusalem. Kong Hiskia tar kontakt med profeten Jesaja og sier;

4 Kanskje Herren din Gud hører alle de ord kommandanten har talt, han som er sendt av sin herre, assyrerkongen, for å håne den levende Gud. Kanskje Herren din Gud vil straffe ham for de ordene han har hørt. Send nå opp en bønn for den resten som ennå er igjen!»

Hiskia får bønnesvar gjennom profeten, at assyrerkongen skal trekke seg tilbake. Og det gjør han, men fortsetter likevel å sende truende ord til kongen;

10 «Så skal dere si til Juda-kongen Hiskia: La deg ikke narre av din Gud som du setter din lit til, når han sier: Jerusalem skal ikke overgis til assyrerkongen. 11 Du har selv hørt hva assyrerkongene har gjort med alle landene, hvordan de har lagt dem øde. Og så skulle du bli berget! 12 Er de blitt berget av gudene sine, de folkene som mine fedre gjorde ende på: folkene i Gosan, Karan og Resef og Eden-folkene i Telassar? 13 Hvor er nå kongene i Hamat og Arpad, kongen i byen Sefarvajim og kongene i Hena og Ivva?»

Syntes det er sterkt når Hiskia, som sist gikk til profeten Jesaja, denne gangen selv faller på kne for Gud og ber;

   
 14 Da Hiskia hadde mottatt og lest brevet som sendemennene hadde med seg, gikk han opp i templet og bredte det ut for Herrens åsyn. 15 Hiskia bad til Herren og sa: «Herre, Israels Gud, du som troner over kjerubene, du alene er Gud for alle riker på jorden, du som skapte himmel og jord. 16 Herre, vend øret til og hør! Herre, lukk øynene opp og se! Hør de ord som Sankerib har sendt for å håne den levende Gud. 17 Herre, det er sant at Assyrias konger har lagt land og folkeslag øde. 18 De har kastet gudene deres på ilden. De er jo ikke virkelige guder, bare verk av menneskehender, laget av tre og stein; derfor kunne de gjøre ende på dem. 19 Men frels oss nå fra hans vold, Herre vår Gud, så alle riker på jorden må sanne at du alene, Herre, er Gud.»


Gud sender da profeten Jesaja til Hiskia med bønnesvar :-D

 20 Da sendte Jesaja, sønn av Amos, dette bud til Hiskia: Så sier Herren, Israels Gud: Jeg har hørt den bønnen du bad til meg om Sankerib, kongen i Assyria.

Profeten leser opp bønnesvaret i vakker posei. Han skal ta vare på sitt folk, og alle skal sanne at Han Er Gud.

Herre, i dag ber jeg først for barna mine, for barnebarna mine, for svigerbarna mine, for vennene mine. Jeg ber for stedet der jeg bor, spesielt vår kirke og arbeidet der. Jeg ber om at de og stedet vårt må få se og sanne at Du Er Gud. Kjenner meg takknemlig for at jeg får tro på Deg! En sterk, kjærlig og omsorgsfull Gud som virkelig kan og vil. Takk for at du hører bønn!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar