lørdag 18. juli 2020

1.Tim 3 og 4

I dagens første lille kapittel, har Paulus sendt sin venn Timoteus til menigheten i Tessaloniki for å se hvordan det stod til med dem. 

10 Vi ber inderlig natt og dag om å få se dere igjen og sette i rett stand det som ennå mangler i deres tro. 11 Måtte Gud selv, vår Far, og vår Herre Jesus lede vår vei til dere! 12 Og må Herren gi dere mer og mer av kjærlighet til hverandre og til alle, slik også vi har kjærlighet til dere. 13 Så skal han styrke deres hjerter, og dere skal stå uklanderlige i hellighet for vår Gud og Far når vår Herre Jesus kommer med alle sine hellige.

Fantastisk bønn! Og de ber den ofte. Herre, i dag ber jeg også denne bønnen for vår menighet!

I det neste kapitlet skriver Paulus;
For øvrig, brødre, ber og formaner vi dere i Herren Jesus: Dere har mottatt og lært av oss hvordan dere bør leve og være Gud til behag, og slik lever dere allerede. Men dere må gjøre enda større fremskritt i dette! 

Vi kan komme til kort... men Gud kan hjelpe oss til å vokse. Selv når vi kjenner oss fornøyd, trenger vi fortsatt Guds hjelp til å gjøre nye framskritt. Det kan faktisk alltid bli bedre :-D

 9 Om kjærligheten til brødrene behøver vi ikke skrive til dere, for dere har selv lært av Gud å elske hverandre. 10 Og dere viser denne kjærlighet mot alle brødrene i hele Makedonia. Like fullt formaner vi dere, brødre, til å gjøre enda større fremskritt. 

Til slutt skriver Paulus om når Jesus kommer;

16 For når befalingen lyder, og det høres et rop fra overengelen og støt i Guds basun, da skal Herren selv stige ned fra himmelen. Og de som døde i troen på Kristus, skal først stå opp. 17 Deretter skal vi som er blitt tilbake og fremdeles lever, sammen med dem bli rykket opp i skyene, i luften, for å møte Herren. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid. 18 Trøst da hverandre med disse ord!

Herre, i dag vil jeg be for alle troende, spesielt de som bor i vårt område. Jeg ber om at deres og min tro og kjærlighet må vokse, så vi kan være med å bygge ditt rike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar