søndag 28. juni 2020

1.Kong 16

I dagens kapittel får vi høre om en som blir konge, bare 20 år gammel. Han kjenner seg ikke trygg når han blir omringet av både arameerkongen Resin og Israels-kongen Pekah. Men i stede for å søke Gud, både om råd og styrke, så kjøper han seg trygghet hos assyrerkongen  Tiglat-Pileser 

8 Akas tok det sølv og gull som fantes i Herrens hus og i skattkammeret i kongens slott, og sendte det som gave til kongen i Assyria. 9 Og assyrerkongen gjorde som han bad. Han rykket mot Damaskus og inntok byen. 

Det stoppet ikke der. Han kopierte et alter som denne asyrerkongen hadde, og lage det samme hjemme hos seg. Ja, det står til og med at han av hensyn til assyrerkongen, gjorde endringer i templet... (v.18) 
Denne kongen oppga absolutt alt.

Må si det er trist lesning i dag. Samtidig blir jeg minnet om hvor lett det er å tenke samme tanke. At noe må endres eller dempes ned av hensyn til andre. Nå er det viktig å vise hensyn (absolutt) Men det kan aldri gå så langt at vi utsletter oss selv, eller vår egen tro. Den skal jo ikke bli mindre, den skal vokse :-) Jeg lar 2.Peter 3;17-18 være min bønn i dag;

 Vær derfor på vakt, så dere ikke faller ut av deres faste stand. La dere ikke rive med og bli ført vill av mennesker uten noe holdepunkt. 18 Dere skal vokse i nåden og i kjennskap til vår Herre og frelser Jesus Kristus. Ham tilhører æren, nå og i all evighet! Amen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar