mandag 18. mai 2020

3.Mos 20

Gud taler gjennom Moses som fortsetter å undervise om loven i dagens kapittel

  22 Gi akt på alle mine forskrifter og lover, og lev etter dem! Da skal dere ikke bli spydd ut av det landet som jeg vil føre dere til og la dere bo i. 23 Følg ikke skikkene til de folkeslag som jeg driver ut for dere! De gjør alt dette, og derfor har jeg avsky for dem. 24 Men til dere har jeg sagt: Dere skal ta landet fra dem, et land som flyter med melk og honning. Jeg vil la dere få det til eie. Jeg er Herren deres Gud, som har skilt dere ut fra de andre folkene. 25 Derfor skal dere skille mellom rene og urene dyr og mellom urene og rene fugler, og ikke gjøre dere selv avskyelige ved å spise de dyr eller fugler eller krypdyr som jeg har skilt ut som urene for dere. 26 Dere skal være hellige for meg, for jeg, Herren, er hellig, og jeg har skilt dere ut fra de andre folkene, for at dere skal høre meg til.

Gud ville hellige sitt folk fordi han selv er hellig.
Også i dag kaller Gud et hellig folk. Jeg er hellig fordi JESUS er i meg :-)

Ef.1 sier;
 3 Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far,
        han som i Kristus har velsignet oss
        med all Åndens velsignelse i himmelen.
   
  4 I Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt,
        så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt.


Hellig og feilfri... det er jeg vel ikke? Neida, men det var derfor Jesus kom og døde i mitt sted, slik at jeg (I HAM) kunne stå hellig og feilfri for Gud.

Jesus sier i Joh 15;

 3 Dere er alt rene på grunn av det ord jeg har talt til dere.  4 Bli i meg, så blir jeg i dere. Likesom grenen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg.  5 Jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, han bærer mye frukt, men uten meg kan dere intet gjøre.  

 9 Likesom Faderen har elsket meg, har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet! 10 Hvis dere holder mine bud, blir dere i min kjærlighet, likesom jeg har holdt min Fars bud og blir i hans kjærlighet. 11 Dette har jeg sagt dere, for at dere kan eie min glede, og deres glede kan være fullkommen. 12 Og dette er mitt bud: Dere skal elske hverandre som jeg har elsket dere.

Tenk at dette er Guds store ønske og plan. KJÆRLIGHET, først fra Ham til oss, og så videre oss imellom. I dag ber jeg bønnen gjennom en sang "Mester og Herre, Frelser og Gud, la dine barn være ett. Bind oss i sammen med fredens bånd, fyll oss med din kjærlighet"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar