lørdag 29. februar 2020

Jer 33

1 Herrens ord kom til Jeremia for annen gang mens han satt fengslet i vaktgården, og det lød: 
 2 Så sier Herren, han som skapte og formet jorden og gjorde den fast, – Herren er hans navn: 3 Rop på meg, så vil jeg svare deg og fortelle deg store, ufattelige ting, som du ikke kjenner til.

Slik åpner dagens kapittel. Tenk at Jeremia sitter i fengsel når han får et slikt sterkt og trøstefullt budskap.

6. Se, jeg vil la sårene gro, lege og hele dem, og så åpenbarer jeg for dem en rikdom av varig fred og lykke. 7. Jeg vil vende lagnaden for Juda og Israel og bygge dem opp som i den første tiden. 8. Jeg renser dem for all skyld de pådrog seg da de syndet mot meg, og tilgir dem alle misgjerninger de gjorde mot meg da de sviktet meg. 9. Byen skal få et navn som blir til glede for meg, til pris og ære blant alle folkeslag på jorden, når de hører om alt det gode jeg gjør for dem.

Herre, takk at du tar deg av oss, også når vi har gjort feil valg og kanskje havnet på avveie... Det blir ikke alltid som vi har tenkt, men du svikter ikke. Du har liksom alltid en plan B. Du gir ikke opp med de mål og tanker du har for oss. 
Jeg ber om at jeg alltid må være åpen for din veiledning i livet mitt. 

Igjen tenker jeg på Davids bønn "Se om jeg er på den onde vei, og led meg på evighetens vei" (Salme 139;24) Gud gjør mer enn å lete etter feil... om han gjør det, så er det i alle fall for å veilede til noe som er så mye bedre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar