søndag 8. september 2019

1.Kor 15

10 Men ved Guds nåde er jeg det jeg er, og hans nåde mot meg har ikke vært forgjeves. For jeg har arbeidet mer enn noen av dem, det vil si ikke jeg, men Guds nåde som er med meg.

Slik åpner dagens kapittel. Nå har jeg et langt steg å gå, om jeg skulle klare å bli som Paulus... (ikke mitt mål det da :-) Men det var så godt å lese, er hva som gjorde Paulus til den han var. GUDS NÅDE. 

Det ser ut til å ha vært uenighet om hvorvidt det var noen oppstandelse eller ikke. Så hele dagens kapittel er en stor proklamasjon på hvor viktig og sann oppstandelsen er.

 19 Hvis vårt håp til Kristus bare gjelder for dette liv, er vi de ynkeligste av alle mennesker.
   
 20 Men nå er Kristus stått opp fra de døde, som førstegrøden av dem som er sovnet inn. 21 Fordi døden kom ved et menneske, er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske. 22 For likesom alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus. 


33 Ta ikke feil! «Dårlig selskap ødelegger gode vaner». 34 Bli nå virkelig våkne, og synd ikke! Det er noen av dere som ikke kjenner Gud. Det er en skam for dere at jeg må si det.

Kanskje et underlig vers og ta med, men jeg tror det er verdt å reflektere over. Vi må jo i blant være i dårlig selskap om vi skal vinne noen inn til det "gode selskap". Men hvor henter jeg min åndelige føde? I hvilke selskap velger jeg å hente styrke og energi? Det er viktig å ta gode valg.

Paulus fortsetter å snakke om hvor viktig budskapet om oppstandelsen er;

 43 Det blir sådd i vanære, men det står opp i herlighet. Det blir sådd i svakhet, men det står opp i kraft. 44 Det blir sådd et legeme som hadde sjel, men et Åndens legeme står opp. For så sant som det finnes et legeme med sjel, finnes det også et åndelig legeme. For slik står det skrevet: 45 Det første menneske, Adam, ble en levende sjel. Den siste Adam ble en ånd som gir liv. 

 57 Men Gud være takk, som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus! 58 Derfor, mine kjære brødre, stå fast og urokkelig, og gjør stadig fremgang i Herrens gjerning. Dere vet jo at deres arbeid i Herren ikke er forgjeves.

I dag lar jeg dette siste verset være en bønn og oppmuntring for alle i Guds rike. Stå på, være med å bygg. Gud velsigner dere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar