fredag 21. juni 2019

1.Sam 21

I dagens kapittel er David redd og på flukt. Men så fantastisk kreativ!

Han måtte jo brått rømme, uten å få med seg hverken mat eller våpen. Da kommer han med en skrøner historie til presten.....

David drog nå til presten Akimelek i Nob. Da kom Akimelek engstelig imot ham og spurte: «Hvorfor er du alene og har ingen med deg?»  2 David svarte: «Kongen gav meg et ærend å utføre. Men samtidig sa han til meg: Ingen må få vite noe om det ærendet jeg sender deg i og har pålagt deg å utføre. Derfor har jeg sagt at mennene mine skal møte på et avtalt sted.  3 Har du noe mat for hånden, så la meg få fem-seks brød eller det som finnes her.» 

David får mat (skuebrød - en egen historie egentlig)
og han får Goliats sverd (v.8-9) 

Når David senere blir oppdaget i Gat hvor kong Akisj rådde, ble han redd for å bli fanget. Da ble han nok en gang kreativ. Må si at jeg er litt imponert :-D

 12 David merket seg nøye det de sa, og han ble meget redd for Akisj, kongen i Gat. 13 Derfor lot han som om han var gal og slo seg vill når de kom nær ham; han trommet på portfløyene og siklet i skjegget. 14 Da sa Akisj til mennene sine: «Dere ser vel at mannen er fra vettet. 

Kongen lar ham være :-)

David var så absolutt kreativ. Det viser både hans historie som sauegjeter, som salmist, som kriger og nå på flukt. Denne dagen kom det virkelig godt med at han var kreativ. 

Så i dag vil jeg be for alle kreative sjeler :-) Dere er viktige! Måtte kreativiteten blomstre i vår kirke og på dette stedet. Være velsignet ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar