mandag 13. mai 2019

Matt 16

I dagens kapittel er det noen saddukeere som kommer til Jesus og krever tegn. Dessverre hadde de en baktanke... det handlet ikke om å styrke tro - men å sette Jesus på prøve. 
Men på tross av deres skjulte agenda, og Jesu strenge svar, så får de noe å tenke på. Noe som senere kan gi dem liv, dersom de tar vare på Ordet;

4 En ond og utro slekt krever tegn, men den skal ikke få annet tegn enn Jona-tegnet.» Dermed gikk han fra dem og drog bort.

Lurer på om noen av dem tenkte på dette, når de senere fikk høre at Jesus stod opp fra de døde etter tre dager...? Kanskje Jesus til og med visste at noen av dem senere ville vende om?
Bare mine tanker :-)

Det kan også hende at Jesus prøvde å advare dem ved å gi dem dette tegnet. For kapitlet fortsetter med at Jesus advarer sine disipler mot fariseernes og saddukeernes lære. (v.5-12)
Også i dag må vi være oppmerksomme på hva vi hører og lærer. 

I siste del av kapitlet møter vi Peter. Han opplever rett og slett en "berg og dalbane"... For først får han sterke og gode ord av Jesus

 16 Da svarte Simon Peter: «Du er Messias, den levende Guds Sønn.» 17 Jesus tok til orde og sa: «Salig er du, Simon, sønn av Jona. For dette har ikke kjøtt og blod åpenbart deg, men min Far i himmelen. 18 Og det sier jeg deg: Du er Peter; på denne klippe vil jeg bygge min kirke, og dødsrikets porter skal ikke få makt over den. 19 Jeg vil gi deg himmelrikets nøkler; det du binder på jorden, skal være bundet i himmelen, og det du løser på jorden, skal være løst i himmelen.»

Senere opplever han det motsatte. Jesus forteller at han skal til Jerusalem og vil lide og dø der. men oppstå igjen etter tre dager (v.21)
Sterk og frimodig trår Peter fram og vil ta vare på Jesus. Men Peter forstår ikke, og ser ikke hele bildet enda. Han må ha kjent det i magen når Jesus plutselig sier;

 23 Men Jesus snudde seg og sa til Peter: «Vik bak meg, Satan! Du vil føre meg til fall. Du har ingen sans for det som Gud vil, bare for det som mennesker vil.»

Livet er en berg og dalbane i blant. Også Peter opplevde det. Men en ting stod likevel fast mellom Peter og Jesus - kjærligheten. Og den var gjensidig, i tykt og tynt. 
Jesus elsker også deg og meg, både når vi er oppe og når vi er nede.

Helt til slutt i kapitlet forteller Jesus at det å følge ham koster... Det er ikke bare seier og lykke som noen kan gi uttrykk for. Det er også i blant blod, svette og tårer...

24 Deretter sa Jesus til disiplene: «Den som vil følge etter meg, må fornekte seg selv og ta sitt kors opp, og følge meg. 25 For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, han skal finne det. 26 Hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel? Eller hva kan et menneske gi til vederlag for sin sjel? 27 For Menneskesønnen skal komme i sin Fars herlighet sammen med sine engler og skal da gi enhver igjen etter det han har gjort.

At Jesus ga sitt liv for deg og meg er selve grunnlaget for livet vi nå har. Men det er også andre mennesker som har gitt sitt liv for å bringe dette budskapet videre. De første kristne fikk virkelig erfare hva Jesus snakket om her. Hvilken lønn de må få!

Jeg har ingenting å vise til, sammenlignet med dette. Ingenting.
Men jeg kan peke på Jesus, Han som sa "Det er fullbragt" 
Jeg kom til å tenke på sangen som sier "Selv er jeg intet, Jesus er alt" :-)

Jesus, takk for nåden.
Takk for livet i Deg.
Takk for alle som med sine liv har båret budskapet videre til oss.
De hadde en lidenskap som vi ikke så lett finner i dag...
Nå er det min tur til å formidle troen videre. Skulle tro det var letter for oss som ikke opplever forfølgelse. Men jeg syntes faktisk det er litt vanskelig... 
Kan Du åpne mine øyne Jesus, så jeg ser muligheter? Og våger å handle på dem? Jeg ber for dagen i dag, og for muligheter som måtte komme. Takk for at jeg gjennom hele dagen er sammen med Deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar