mandag 20. mai 2019

1.Sam 16

I dagens kapittel velger Gud David til konge. 

Isai hadde med seg sine store vakre sønner til Samuel. Jeg ser for meg at han var både stolt og spent på hva profeten nå ville. Hvorfor han ikke hadde med ALLE sine sønner slik han skulle, var kanskje fordi David enda ikke var en av de "store og flotte" - han var fortsatt liten, og passe sauene til pappa. Men akkurat han skulle bli den utvalgte :-) Hele familiens overraskelse 

11 Da spurte Samuel: «Var dette alle guttene dine?» «Nei,» svarte Isai, «det er enda en igjen, den yngste. Han er ute og gjeter småfeet.» «Send bud etter ham!» sa Samuel. «Vi setter oss ikke til bords før han kommer.» 12 Så sendte Isai bud etter ham. Han var rødkinnet, hadde vakre øyne og fagert utseende. Herren sa: «Reis deg og salv ham, for han er det.» 13 Da tok Samuel oljehornet og salvet ham der han stod blant brødrene sine. Fra den dagen kom Herrens Ånd over David og var med ham siden. 

Etter dette hender noe som ikke er så lett å forstå.... men som likevel er svært spennende. En ond ånd fra Gud skremte Saul (v.14-17) Da var det noen som foreslo for Saul og spille harpe for å hjelpe.  
Kanskje dette var grunnen til at Gud gjorde som han gjorde? For akkurat dette skulle til, for at David skulle komme inn i kongens tjeneste. Det vi i blant tror er tilfeldig, kan være en del av Guds store plan :-)

18 En av de unge mennene sa: «Jeg kjenner en sønn av Isai fra Betlehem som kan spille. Han er en sterk og djerv kriger og god til å tale for seg. Han er en staselig kar, og Herren er med ham.»
   
 19 Så sendte Saul bud til Isai og sa: «Send hit til meg din sønn David, han som gjeter småfeet!» 20 Da tok Isai et esel, lesset på det brød, en skinnsekk med vin og et kje og sendte det med sin sønn David til Saul. 21 Slik kom David til Saul og gav seg i tjeneste hos ham. Saul ble meget glad i ham og gjorde ham til sin våpensvein.22 Han sendte bud til Isai og sa: «La David få bli i tjeneste hos meg, for jeg liker ham!» 23 Når så ånden fra Gud kom over Saul, tok David fram harpen og spilte på den. Da letnet det for Saul; han kjente seg bedre, og den onde ånden forlot ham.


Saul og David, begge utvalgt av Gud. Men Sauls hjerte var hardere...og han tok ikke samme valg som David senere gjorde. Også David hadde sine feil, men han var ydmyk og visste hvem han skulle gå til - enten han var sterk eller svak, enten han hadde seier eller nederlag, enten han hadde visdom eller hadde syndet... Gud var hans Far hele veien. 

Herre, takk at Du er en Gud som tar imot oss, uansett hvordan vi har det. Det viktigste er at vi søker Deg. Måtte mitt hjerte alltid være åpent for Deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar